Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 25 Ocak 2020, Cumartesi 09:46:32 tarihinde eklendi. 2277 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

2019 TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN ÜRETİM YILI OLDU (DENİZ KUVVETLERİ) - Servet Şenyiğit

2019 TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN ÜRETİM YILI OLDU (DENİZ KUVVETLERİ)

 

 

Anımsayanlar bilir, Balyoz, Amirallere Suikast, İzmir Fuhuş davaları gibi bir sürü kumpas davalarında ana hedef Deniz Kuvvetleriydi. Akdeniz’ de en kuvvetli donanmaydı ve Atatürkçüydü, Ulusalcıydı. Bu nedenle TSK içinde en büyük hedefti. Donanma Komutanlığı bir alt rütbe ile yürütmek zorunda kalan kuvvetimizdi.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Deniz Kuvvetleri yerli üretimde müthiş ataklar yaptı ve donanmamıza çok büyük yerli katkılarda bulundu.

Milli Gemi (MİLGEM) Korvetlerinin son gemisi TCG Kınalıada Donanmaya katıldı. Deniz Kuvvetleri  Komutanı rahmetli Oramiral Özden Örnek’in ruhu şad olsun.  Devamı geldi ve TCG ANADOLU amfibi Hücum Gemisi havuzdan indirildi, mavi vatanın tuzlu suyuyla buluştu.

Atmaca Füzesi TCG Kınalıada’dan başarıyla denendi ve 250 km menzille hedefi vurdu. Seri üretim kararının alınmasıyla Amerikan yapımı Harpoon füzelerine bağımlılıktan kurtulmuş olduk. Artık Mavi Vatan’ı kendi barutumuz, kendi silahımız ve kendi gemimiz ile koruyabiliyoruz.

Deniz Kuvvetleri 2018 yılında Donanmaya katılan Bayraktar – TB2 tipi SİHA’ lardan sonra 2019 yılında da ANKA tipi İnsansız Hava Aracını envanterine kattı. Çanakkale ve Dalaman’daki Deniz Kuvvetleri İHA/SİHA üsleri Ege Denizi’nde görünmeyen karanlık nokta bırakmadı. Ayrıca, KKTC Geçitkale Üssü’nde de konuşlandırılmaya başlandı.

Altı paketlik Reis sınıfı havadan bağımsız tahrikli (HBT) denizaltı projesinin ilk denizaltısı TCG Pirireis inşa edildiği Gölcük Tersanesi tezgahından yüzer havuza çekilerek inşa sürecinin son aşamasına geldi.

Deniz Kuvvetlerimiz tüm yapımları sürdürürken, tarihimizin en büyük deniz tatbikatını yaptı. Mavi Vatan Tatbikatı’nda 103 savaş gemisi ile Karadeniz, Akdeniz, Ege ve İyon denizinde Mavi Vatan bildiğim alanları her koşulda korurum mesajı verdi.

 Hemen ardından Deniz Kurdu 2019 Tatbikatı geldi ve bu kez 113 savaş gemisi seferber edildi. Manevralarda milli silahların hepsi ,büyük bir yaratıcılıkla deniz platformlarında kullanıldı.

Doğu Akdeniz’ de sismik ve sondaj araştırmaları yapan gemilerimizin Deniz Kuvvetlerinin koruması altında olduğunu da unutmayalım.

Mustafa Kemal ATATÜRK ne demiş ti ; “Topraklarının üç bir yanı deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer … Denizciliği Türk’ün en büyük ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız.”

servetsenyigit@gmail.com

 

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek