Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 23 Ocak 2020, Perşembe 09:26:37 tarihinde eklendi. 2464 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çocuklar için dersten çok iletişim önemli - Ertan Bayer

Çocuklar  için dersten çok iletişim önemli

 

Türkiye’de 12 Eylül 1980 darbesinden sonra bilerek ezberci eğitim modeli hayata geçirildi. Bu eğitim modeli özellikle 2000 yılından sonra kendisi iyice hissettirdi. Öğrenciler okullarda yaptıkları ödevleri öğrenerek değil ezberleyerek yapmaya başladı. Bu da son yıllarda iletişimden yoksun robotlaşmış çocukları hayata soktu.

 

Ailelerde çocuklarını bu süreler içerisinde yarış atı gibi yetiştirmeye başladı. Komşusu oğlunun taktiri kızının teşekkürünü faacebok’a koymuş, kendi çocuklarının zayıfı olduğundan dolayı facebook’a koyamamış olan ve sırf bu yüzden çocuklarına düşman muamelesi yapan ailelerle karşılaşıyoruz.

 

Oysa konusunda uzman eğitimciler diyor ki; “Kendinizin gerçekleştirmediği hayalleri çocuklara yüklemeyin. Onların yetenekleri farklıdır. Onların mutluluğunu almayın.”  Ancak bizim komşusu ile yarışan aileler öylemi komşusunun çocuğu doktor olmuş kendi çocuğu niye ressam olacağım diyormuş. O da doktur olsunmuş diye kendi çocuğunu hayattan soğutuyor.

 

Ancak bu çocuklar sırf ailelerini mutlu etsinler diye kendi hayatlarından vaz geçiyorlar.  Çocuklukları ve gençlikleri ailelerini mutlu etmek için kitap başında geçiyor. Oyun oynayamıyorlar.  Sosyal etkinliklere katılamıyorlar.  Bu nedenle de en iyi okulları bitirseler de iyi iletişim kuramadıkları için hayatta başarısız ve mutlu oluyorlar.

 

Oysa aileler çocuklarını önce iletişimi kuvvetli bireyler olarak yetiştirse bu çocuklar zaten gerisini getirecek. Bu toplumda kendisini iyi ifade edebilen bireylerin sayısı artacak. Bu nedenle ailelere diyoruz ki çocuklarınızı dcrs ders diye bunaltmayın ezber yaptırmayın. Çocukları derslerini yaparken ezber yapmasın öğrensin. İletişim becerileri de yüksek olsun. İşte o zamana başarılı ve mutlu bireylerin sayısı artar ve toplum mutlu olur.

 

Kalın sağlıcakla….

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek