Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 21 Ocak 2020, Salı 09:36:54 tarihinde eklendi. 4382 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

REFORME EDİLMİŞ ANAYASA ŞART - Doğukan Önal

REFORME EDİLMİŞ ANAYASA ŞART

 

 
Değerli okurlar,
Ne yazık ki anasayamız bir darbe anayasası ve özgürlüklerin tanınmadığı bir anayasa olarak Yaklaşık 40 yıldır ülkemizin yönetiminde faal.
Eskimolarda bile tabi olunulamayacak ve küreselleşen dünyanın ihtiyaçlarının gerisinde kalan bir anayasa bu ülkede ki her olumsuzluğun ve sıkıntının belli nebzede müsebbibi diye düşünüyorum.Her türlü fikir özgürlüğünden uzak bir anayasa şayet demokrasi aleni şekilde uygulanmak istiyor ise, ancak ve ancak şiddet ve huzursuzluğu celp eden olayların tahakkümüne sebep olur.
Farz-ı Mahal ; Bu ülkede belli bir kesimin talebi doğrultusunda Cemevi ibadethane olarak kabul gördürülmek isteniyor, çünkü bu insanlar biz vergi veriyoruz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız diyorlar, Devlet bizim mekanlarımızı ibadethane olarak tanısın diyorlar, ve vergisini veren her vatandaş gibi bunları istemeleri kendi namı hesaplarına hak teşkil eder. Zira laiklik budur, aslen laik devlet budur.Bir kesimde hep merak ediliyor ve araştırılıyor, Tarikat ve Tasavvufi cemaatler.  Yahu bu devlet şayet laik ise, bu yapılara resmi faaliyet alanı  hakkı tanımak zorunda. Çünkü bu insanlar bu ülkenin vatandaşı, vergi veriyorlar askere gidiyorlar, benim görüşüm, bu yapılarında hukuksal olarak güvenceye alınması ve devlet tarafından daimi olarak denetlenmesi. Ki bu devlette kadrolaşmayı da engeller. Neden rahatsız oluyoruz anlamıyorum ki? Bunlar Türkiyemizin gerçekleri. Bu yapı ve teşekkülleri merdiven altına itmek ne 2020 dünyasına ne de Demokratik Türkiye'ye yakışmaz.Medrese de bu minvalde çok önemlidir. 1000 yıl Süper güç olduğumuz dönemlerde bu ülkenin eğitim kurumu medreselerdi efendim. Şayet Feto 1970'lerden itibaren bu ülkede bu kadar palazlandı ise hiç kusura bakılmasın bu medreselerin olmaması  hasebiledir. Çünkü akaid sağlam olursa ve kıstas Kur'an ve sünnet olursa bir insanın fetoya inanmasının mümkünatı yok. Medrese olduğu vakit kimse dinen sömürülemez. Kabul edelim ki Cumhuriyetin ilk 10 senesi ile Şimdi ki dünya ve ülke şartları bir değil. Modernize ve dönem şartları ele alınacak şekilde  yukarıda ki kanunu ele alıp, ülkede ki en derin meselelerden biri çözüme kavuşturulmalı ve anayasımız her kesimin özgürlüğünü garanti altına alacak şekilde reforme edilmeli.
Kalın Sağlıcakla.

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek