Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 17 Ocak 2020, Cuma 09:34:11 tarihinde eklendi. 2387 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

NAMAZ MÜMİNİN MİRACIDIR - Ahmet Bostancı

NAMAZ MÜMİNİN MİRACIDIR

 

Namaz ibadetlerin en üstünüdür. İmandan sonra en kıymetli ibadettir. Büyük zikir olması hasebiyle tüm ibadetler kendisinde toplanmıştır. Kur’an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, salavat getirmek gibi… Namazda kâbeye dönmek hac ibadetiyle irtibat kurmamıza,  namazda bir şey yememek oruçla irtibatlı olmamıza, abdest almak, necasetten taharet temizlik eylemini ibadete çevirişimize vesiledir. Bu ibadete zaman ayırmamız bize sunulan sağlık, gençlik, zaman gibi nimetlerin zekâtını ifa etmemiz anlamına gelir.

Kıyamette insanlar ilk önce namazlarından sual edileceklerdir. Namazın hesabı verilebilirse, diğer hesaplar da kolaylaşacaktır.

Namaz dinin direğidir. Namaz kulu Allah’a yaklaştıran bir ibadettir. İnsanın Allah’a en yakın olduğu an secde ettiği andır. Çünkü şeytan secde etmediği için kovulmuş ve uzaklaştırılmıştır.

Namaz üzüntülü gönüllerin ferahlatıcı ilacıdır. Ruhun gıdasıdır. İlahi bir terapidir. Kulun derdini, sıkıntısını Rabbiyle paylaşmasına vasıtadır. Allah’tan yardımı isteme yoludur. Ey îmân edenler! Sabır ve namazla istiane (özel yardım) isteyin. Muhakkak ki Allah, sabredenlerle beraberdir.” (Bakara:153) 

Müminin miracıdır. Manevi âleme yükseliş namazla olur. Kulu madden ve manen temizleyip arındıran ibadettir. Cenâb-ı Hak Kur’an’da: “Sana vahyolunan kitabı oku. Namazı dosdoğru kıl. Gerçekten namaz hayasızlıktan ve çirkin işlerden uzaklaştırır.” (Ankebut; 45). Peygamber(as): “Sizden birinizin kapısının önünde bir nehir bulunsa ve o kimse bu nehirde günde beş defa yıkansa, kendisinde kirden eser kalır mı?.” Diye sordu. Dinleyenler: “Kalmaz Ya Rasülallah!” dediler. Peygamber(as): “İşte namaz böyledir. Allah günahları namazla siler.”  Buyurdular.

Namaz insanı gafletten kurtarır. Zamanı an be an yaşamasını, gönül uyanıklığı içinde olmasını sağlar. Namaz yüzü güzelleştirir. Kalbi nurlandırır. Bedeni dinlendirir. Kabirde arkadaştır. Rahmetin inmesine sebeptir. Ahirette sevap terazisini ağırlaştırır. Allah’ın rızasını kazandırır.  Cennete girmeye vesiledir. Cehenneme karşı kalkandar.

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek