İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal’a veda
Turhal Kaynak hayatını kaybetti
Serbülent Avcu’dan “GELİN CHP’YE YENİDEN ÜYE OLUN” çağırısı
Alman ve İspanyol bisikletçilere Türk misafirperverliğini gösterdiler
Bu yazı 16 Ocak 2020, Perşembe 09:33:07 tarihinde eklendi. 2375 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Eğitimde son 15 yılda nasıl geriledik - Ertan Bayer

Eğitimde son 15 yılda nasıl geriledik

 

Kırklareli, bundan 15 yıl önce Üniversite Sınavları’nda hem seçme de hem yerleştirme de 1. idi. Bazen seçme de 2. veya 3. olsa bile yerleştirme sınavlarında mutlaka Türkiye birincisi olurdu.  Sonra biz bu Kırklareli’nin başarısını araştırdığımız zaman altından Lüleburgaz çıkardı. Lüleburgaz, Kırklareli’nin lokomotifi olmuştu.

 

Kaldı ki Kırklareli, Lüleburgaz’ın başarısı ile Ortaokuldan Liseye geçiş sınavlarında bile Türkiye’de çoğu kez birinci oluyordu. En kötü derecesi 5. lik oluyordu. Sonra yavaş yavaş liyakat kalktı araya torpil girdi .

 

O zaman görev yapan Ahmet Kozuk, Hüseyin Gürçay gibi müdürler öğrencilerine sadece ders eğitimi vermekle kalmıyor, aynı zamanda nasıl oturup kalkacağını, insanlara nasıl davranacağını, bir bakıma ahlak eğitimi de veriyordu. Aradan zaman geçtikçe böyle müdürler emekli olup kenara çekildi.

 

Kırklareli ve Lüleburgaz eğitimde geriye giderken yaşanan gelişmelerden sonra belli iki yıldan fazla   Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapan Nedim Çetin Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu.

 

Derken son 2-3 yılda Lüleburgaz’daki eğitimi toparlayan Nedim Çetin önceki gün Kırklareli Merkez’e atandı.

 

Yerine daha önceki görevini de vekaleten yürüten ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü yapmamış olan Lüleburgaz Gençlik  ve Spor Müdürü Cihan Erdem atandı.

 

Dileğimiz Kırklareli Milli Eğitim  Nedim Çetin’in kıymetini bilir ve kendisine güzel bir görev verir.  Cihan Erdem de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iyi bir şekilde yapar.  Lüleburgaz ve Kırklareli eğitimde 15 yıl önceki başarılı günlerine geri döner.

 

Kalın sağlıcakla….

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek