Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 08 Ocak 2020, Çarşamba 09:31:39 tarihinde eklendi. 3317 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

"DÜNYÂDA TÜRKİYE" NOTLARI... - Nuri Kahraman

 

Dışişleri Bakan Yardımcımız Sn. Yavuz Selim KIRAN, geçtiğimiz hafta sonu, bir dizi program için Ordu’daydı. Kıran, AK Parti İl Başkanlığı’nda Kadın Kolları’nın düzenlediği Mahalle Başkanları toplantısından başka, kimi ile teşkilâtlarına uğrayıp ziyâret ve konuşmalarda bulunduktan sonra,  bâzı yaylalarımızda düzenlenen kış etkinlilerine katıldı. En son olarak da, Memur-Sen Ordu Şûbe Başkanlığı’nın düzenlediği, AKM’de gerçekleştirilen DÜNYÂDA TÜRKİYE konulu bir konferans verdi.

ÇELENK: “BİZ OLSAYDIK DARBELER OLMAZDI!”

Programın sunuculuğunu Zafer-i Millî Câmii İmam-Hatibi Muhammed ERSU yaptı. Espri, fıkra ve hâtıralarla süslediği takdiminde ilk olarak başkanı kürsüye çağırdı.

Memur-Sen adına söz verilen şube başkanı İsmail ÇELENK, sendikanın önemine vurgu yaptığı konuşmasında; “Eğer biz olsaydık ne 60, ne 80 ihtilâli olur, ne Erbakan Hocamız 11 saat ter dökmek durumunda kalır, ne de Muhsin Başkan suikasta uğrardı. Memur-Sen’in varlığı önemlidir. Onun gücü, Türkiye’nin gücüyle orantılıdır. Hâin FETÖ kalkışmasında ilk uyanıp, tüm teşkilât olarak organize biçimde sahalara inen de Memur-Sen olmuştur” şeklinde konuştu.

SENDİKADAN POLİTİKAYA;

KARMAŞADAN FIRSATA!...

Dışişleri Bakan Yardımcımız Yavuz Selim Kıran da yaptığı konuşmada, Memur-Sen’le ilgili hâtıra, tespit ve takdirlerini belirtip, gitgide büyüyen sendika ülkemizin de büyüdüğünün işâretidir; çünkü çabalarımız birbiriyle yakından ilgilidir diyerek sendikanın önemine atıfta bulunduktan sonra, dünyâda ve yakın çevremizdeki son gelişmelere dâir, tespit edebildiğimiz kadarıyla şunları ifâde etti:

Gündemlerimizin çok çabuk değişmesi, iç içe girmesi, karmaşık bir hüviyete bürünmesi, kısaca konularımızın çokluğunun Türkiye’nin genişleyen vizyonunun göstergesi olarak görülüp, bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerekir.

KARADA, DENİZDE SULH;

LÜBNAN’DA PANKART!...

Bu bakımdan, çok yönlü bir çalışmanın içerisindeyiz. Bir yandan içte terörle uğraşırken, diğer yandan Suriye’de, Irak’tayız. Libya’yla varılan mutabakat ile BM’nin tanıdığı Sarac Hükümeti ve ülke halkını, bölgede cirit atan, çete başı teröristler için “general” sıfatını kullanan vampirlerden korumak için Libya ile anlaştık.

Biz; “Yurtta sulh, cihanda Sulh!”u “Yurda sulh, cihâna sulh!” olarak etken bir politika olarak uyguluyoruz.

Türkiye’miz, dünyâyı omuzlayacak vizyon, birikim ve derinliğe sâhiptir. DENİZLERE HÂKİM OLAN DÜNYÂYA HÂKİM OLUR gerçeği ışığında Tunus, Cezâyir de ilgi alanımızdadır. Mısır’la belki resmiyette yok ama, halk nezdinde gönül bağımız var. İşte, Lübnan’da; “CANIMIZ, KANIMIZ SANA FEDÂ ERDOĞAN!” şeklinde açılan pankartları hatırlayalım. İdareler her ne yapsa da, halkları bizden yana.

İNSÂNÎ YARDIMLAR, HARSÎ ADIMLAR!

Aynı zamanda, diplomaside bir markayız. Ülkelerle diplomatik, ekonomik ve kültürel olarak bir şekilde ilgimiz var. İnsânî yardımlarda bir numarayız. Son olarak deprem yaşayan Arnavutluk’a koştuk. Somali başta olmak üzere tüm Afrika’dayız.

Dünyâdaki kültürel mîrâsımıza sahip çıkıyoruz. Moğolistan buraya 9-10 bin km. Onunla ilgilendik. Yürüme ulaşmak bile zor olan çok yüksek yerlere yollar açtık. Her yönlü çalışıyoruz. Biz bir dünyâ ülkesiyiz. Yüksek medeniyetimiz var.

GELİŞEN ŞARTLAR, ARTAN HEYECAN...

Dünyâda onca zulümler olurken biz es geçebilir miyiz? Başımızı yatağa rahat koyabilir miyiz? İnanın, hiçbir konuya ilgisiz değiliz ama, her ülkeyle farklı temaslarımız oluyor. Bâzen ilgilenmek ters tepki de yapabiliyor. Bundan dolayı, kimi zaman sesimiz çıkmıyor olabilir. Biliniz ki, orada da başka politikalar yürütülüyordur. Zamana bırakılmıştır. Takip ediliyordur. Emin ve müsterih olunuz.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “One Minute!”, “Dünyâ Beşten Büyüktür!” gibi BM târihinde devrim niteliğindeki sözleri yanında, o İsrail Haritası(!) husûsu, o dik duruş görülmüş şey değildir. Kudüs konusunda 120 gibi bir destek oyuna ulaştık. Dış temsilciliklerimizin sayısını 143’ten 246’ya çıkardık. Bu gün dışarda üssü olan, bayrağı dalgalanan ülkeler arasındayız. O bayraklar inmemek üzere asıldı.

MESELE ÇOK; AMA, PANİK YOK!...

Türkiye’nin mazlumların umudu olduğunu belirten Kıran, ülkemiz büyük bir ülke. Ekonomik olarak ta öyle. Dikkât ederseniz, artık hiç bir krizde paniklemiyoruz. Moralimiz yerinde, inancımız var, birikimimiz var. Tarihten gelen îtibarımız var. Tüm dünyâ mazlumlarının gönlü bizden yana.

Netîce olarak, çevremizde çok büyük işlerin dönüyor olduğu, çok kritik, karmaşık meselelerin, sancılarla krizlerin bulunduğu bir gerçek. Ama, büyük bir millet olarak tüm bunların üstesinden gelip fırsata dönüştüreceğimizden şüpheniz olmasın.

ÜMİTLER ÇİÇEK ÇİÇEK!…

Konferansın ardından, uçuş saatine kadar kalanlarla kafeteryada sohbetini sürdüren ve samîmiyeti, birikimi, rahat konuşmasıyla dinleyenleri ümitlere gark eden, yüreğimizi ferahlatan bakanımıza teşekkür ediyor, millet, memleket ve insanlık adına yapacağı her tür hayırlı çalışmalarında kendisine üstün başarılar diliyoruz.

Sevgili okurlar; böyle güzel konular, mutlu tevâfuklar, hayırlı vesîlelerle berâber tekrar tekrar görüşmek, yazışmak ya da dertleşmek, hâlleşmek dileğiyle cümleye sevgiler, saygılar, ma’a âile vel'ehibbâ sonsuz mutluluklar ves’selâm...

 

Yazdır Paylaş
Diğer Nuri Kahraman Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek