Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu yazı 08 Ocak 2020, Çarşamba 09:31:17 tarihinde eklendi. 2530 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

POZİTİF DÜŞÜNCE ÜZERİNE - Burcu Çalışkan

POZİTİF DÜŞÜNCE ÜZERİNE

 

“Her gün güzel geçmeyebilir ama her günün içinde bir güzellik mutlaka vardır.”

Pozitif düşünce hayatınızı değiştirir. Pozitif insan olmak gerçeklerden uzak bir Polyana Dünyası’nda yaşamak değildir. Kabul, pozitif düşünen insanların Polyana gibi davranışları olabilir ama gereksiz derecede de hayali insanlar değillerdir. Pozitif insanlar, kötümser bir insanın gerçeği anlarken kullandığı kafa yapısına sahiptirler. Yaptıkları sadece gerçeğe farklı bir açıdan bakmaktır. Pozitif düşünce hakkında kaçınılmaz gerçekler vardır.

Pozitif düşünce harekete geçmeyeceğiniz anlamına gelmez.

Çoğu insan bir şey yapmaz. Onun yerine hayal eder, dua eder ve işin geri kalanını kadere teslim eder. Pozitif düşünenler ise eğer hayatta amaçlarını ve hayallerini gerçekleştirmek istiyorlarsa, başarı formüllerine bir içerik katmalarının gerek olduğuna inanmaktalar. Bu başarı için önemli içerikte devamlı çalışmada bulunmaktadır.

Amacınız olmadan hiçbir şey yapmayacağınız anlamına gelmiyor.

Pozitif düşünenlerin hayatta zeki hedef ve amaçları vardır. Hedefiniz olduğunda, başarmanız gereken bir şey olur. Yapmanız gereken şeylere yönelirsiniz. Hedef koyduğunuzda ise pozitif düşünmenin farkını görürsünüz. Hedefinizi gerçekleştirme esnasında sizin için daha az strese ve daha fazla keyif almanıza neden olacaktır. Kendinizden emin olur ve bilinemeyenden korkmazsınız.

Karar vermeyeceğiniz anlamına gelmiyor.

Pozitif düşünenlere o an için daha fazla seçenek bulunmaktadır. Ne yapmak istiyorlarsa ona odaklanırlar ve yapmak istemedikleri için kaygılanmazlar. Şuan bulunduğunuz hayat, sizin seçtiğiniz hayattır. Mutlu ya da sefil bir hayat seçebilirsiniz. Hiçbir insan, hatta kafanıza silah dayamış biri bile sizin hayatınızı yönlendiremez.

Kimseyi dinlemeyeceğiniz anlamına gelmiyor.

Pozitif düşünenler mutlu, olumlu düşünen ve hayatın ilerisine bakan arkadaşlar arar. İyi ve kötü insanları dinleyin ve onlardan bir şeyler öğrenin. Pozitif düşünen insanların etrafında bulunmak size üzüntüden uzak yeni bir hayat yaratır. Pozitif düşünenler hayatta ne olursa olsun başlarını dik tutan insanlardır.

Sorununuzu görmezden gelmeyeceğiniz anlamına gelmiyor.

Pozitif düşünmek sizi problemlerinizi çözdüğünüz esnada motive eder. Sadece pozitif düşünceyle olduğunuz yerde durmak sizi bir yere götürmez. Eğer sıkı çalışır ve aleyhinize kullanırsanız pozitif düşünce sizin için sıkı bir zırh olacaktır.

 

 

Daha fazla bilgi aramamanız gerektiği anlamına gelmez.

Pozitif kafa yapısına sahip olduğunuzda, neredeyse her zorlu sorunlara anında çözüm üretebileceksiniz. Pozitif düşünce yapısına sahip olan insanlar işlerin yürüyeceğine inanırlar ve bu durumda genelde işlerde yolunda gider.

Hatalarınızdan öğrenmeyeceğiniz anlamına gelmiyor.

Hatalar utanılması gereken şeyler değildir. Tam tersine, çok iyi bir öğretmendir ve pozitif düşünenler bunlardan ders çıkarır. Her hatanın iyi bir tarafı vardır ve pozitif düşünenler hatalardaki yanlışları bulup kendilerini geliştirirler. İnsanlar çeşitli yollarla deneyip yanıldıkça, sağduyularını geliştirir ve olgunlaşırlar.

Negatif düşünen insanlardan kaçacağınız anlamına gelmiyor.

Pozitif düşünenler, negatif düşünen insanlardan kaçmaz onun yerine negatif düşüncelerinden kaçarlar. Neyin yanlış gidebileceğini düşünmek yerine, pozitif düşünenler neyin doğru gidebileceğini düşünür.

Zayıf olduğunuz anlamına gelmez.

Pozitif düşünen insanların gülümsemeleri, zayıf oldukları anlamına gelmez. Kötü bir olay gerçekleştiğinde, pozitif düşünenler kendilerini salıverip olumsuz düşüncelerin zihinlerini işgal etmelerine izin vermezler. Onun yerine, pozitif düşüncelerin arayışına geçer ve kötü durum için çözüm düşünürler. Her zaman olaylara olumlu bakmanın bir yolunu bulurlar.

Tüm olasılıklara açık olduğunuz anlamına gelir.

Olanlarda olumlu şeyler aramak pozitif düşüncenin parçasıdır, hatta kötü anlarınızda bile sizi güldürmeye yetebilir. Bu durumda kendinizi kötü hissetmek yerine, pozitif düşünceler sizi mutlu düşüncelere rehberlik edecektir ve kendinize inanmanızı sağlayacaktır. Eğer kafanıza koyarsanız bir şeyi başarabileceğinize inanmanızı sağlar. Evet, başarabilirsiniz!

 “Pozitif düşünceler yetmez. Pozitif hisler ve pozitif aksiyonda lazım.”

Sevgiyle kalın.

 

Yazdır Paylaş
Diğer Burcu Çalışkan Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek