HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 07 Ocak 2020, Salı 09:18:31 tarihinde eklendi. 2534 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

LİBYADA NE İŞİMİZ VAR? - Doğukan Önal

LİBYADA NE İŞİMİZ VAR?

 

Bu soruyu imparatorluk varisi olduğunu kavrayamamış belli siyasilerin anlamasını beklemiyorum. Çünkü onlar Mim grubu gibi tarihimizin sadece Cumhuriyetten ibaret olduğunu sanan ıslak kedi misali kendi kabuğuna çekilen ve mental sınırları birkaç ili kaplayan ve ne yazık ki devrini kapatan şahıslardan müteşekkil bir grubu oluşturuyor.Bu bir hendek taktiğidir aslında, şöyle ki müdahaleye ileriki safha’da ket vurmaktadır.  Yani kardeş, sen bu gün Akdeniz de ki hakların için Libya’ya asker çıkarmaz isen ve onunla yaptığın anlaşmayı Akdeniz’e kıyısı olan diğer ülkeler ile genişletmez isen yarın o denizde balık bile tutamazsın. Libya’ya asker göndermek veya üs açmak orada hafter ile savaşmak anlamına gelmiyor.Ha gerekirse de savaşılır, Türk Ordusu bugün Nato’da ki en büyük 2. Güç.  Deaş’ı, PKK’yı nasıl ezdi isek, Hafteri’de yerle bir edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.‘’ aslen mesele; Ben buradayım haklarıma sahip çıkıyorum’’ demektir.  Burada  tarihsel sürece bakmak lazım diye düşünüyorum. Ortadoğu da ki çoğu devlet suni devlettir, bunlar bizim için avantaj olduğu gibi bazı durumlarda aynı zamanda da bir dezavantajdır. Bunlar tahakküm kurulması kolay ülkeler ve Osmanlı’dan beri bir istikrar oluşturamamış devletler. Yani bu ülkelerde ABD’nin üs kurması hakkı var ise, bizim kat kat hakkımız vardır.Hafter Cumhurbaşkanına Türk devletine hakaret ederken, İslam ümmetinin reisi olan Türk milletine tehditler yağdırırken hadlerinin mutlak suretiyle bildirilmesi gerekmektedir. Çünkü bu hain örgütün yegane amacı Libyayı ortadan ikiye bölüp emperyal güçlerin akdenize çok rahat bir şekilde inmesini sağlamaktır. Karşılarında en büyük engelde Türkiye’dir. Tarihin gösterdiği en önemli tecrübedir ki en iyi savunma meşru saldırı hakkını kullanmaktır. Yunanistan, İsrail, vb. ülkeler çılgına dönüyor, çünkü onların hayal ettiği Türkiye bölgesinde bir güç olmayan, kendi kabuğuna sıkışmış bir Türkiye.Dünyayı okumaktan aciz, hatta okumaktan aciz siyasi bilimciler ve siyasetçilerin milletimizi yanlış bilgilendirmesinden bizarım. Bu hamleyi ulusal menfaat bakış açısı ile değil, Erdoğan ne yapıyorsa karşısındayız duruşu ile analiz ediyorlar. Kardeşim Mehmetçiği düşünüyorsanız, Edirne’de yatan eş başkan bozuntusunu neden ziyarete gidiyorsunuz? Libya hamlesinin Rahmetli Erbakan Hoca ile Ecevit bey’in yaptığı Kıbrıs çıkartmasından genel manada hiçbir farkı yoktur.Gelelim ordumuza … Bu ordu, Geçmişte boraltan köprüsünde Azeri kardeşlerimizi Ruslara teslim eden ve kurşuna dizdirilmelerine müsebbip olan zihniyetin hilafına bir mazlumun göz yaşı için dünyada ki tüm zalimleri kurban eder. Bu milletin tarih sahnesinden kalan haklarını da gerek ortadoğu’da gerek asya’da korumak için elinden geleni yapar. Harbiye marşında;

Şahikalar üstünde meydan okur bu erler

Yaklaşacak düşmana mezar olur bu yerler

Bağlayamaz bir kuvvet bu kasırga milleti

Tarihlere sorun ki bize ölmez Türk derler

Diyor.

Tarihlere sorduğumuz vakit, Bizim Libya’da da, Irakta’da Suriye’dede hakkımız, ahımız, kanımız vardır. Jeopolitik sınırlarımız 780.000 kilometrekare kadar olsa da, Türk milletinin mental sınırlarının 22 milyon kilometrekare olduğu akıllardan çıkmamalıdır.

Kalın sağlıcakla…

 

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek