Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 02 Ocak 2020, Perşembe 09:17:14 tarihinde eklendi. 2435 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

NOEL’i değil YENİ YIL’ı kutladık - Ertan Bayer

NOEL’i değil YENİ YIL’ı kutladık

 

Son 10 yıldan beri Siyasal İslamcıların bir sözü cahiller arasında moda oldu. Bu sözü hepiniz yakından tanıyorsunuz “MÜSLÜMAN NOEL KUTLAMAZ” sözü. Bu sözü bir de NOEL kutlayan Hristiyanlar’a değil sadece takvim değişikliğini yani YENİ YIL KUTLAYAN bu ülkenin vatandaşlarına söylüyorlar.

 

Oysa Ortodokslar Noel’i 24 Aralık’ta, Protestanlar 25 Aralık’ta, Katoliklerde 6 Ocak’ta kutlar.  Bunun yanında Mekke’nin Fethi’de 11 Ocak’tır.

 

Ancak bu siyasal İslamcılar 31 Aralık’ı 1 Ocak’ı bağlayan gece takvim değişikliğini kutlayan bu ülkenin vatandaşlarının yüzüne MÜSLÜMAN NOEL KUTLAMAZ  diyorlar.  Bizler NOEL kutlasaydık Hristiyanlar gibi 24 Aralık akşamı kutlardık. Ve bizler yıllardan beri  geleneklerimizde de var olan AYAZATA olgusu gibi yeni yılı kutluyoruz.

 

Mekke’nin Fethi’ni olduğu fethedildiği gün  11 Ocak’ta değil de, 31 Aralık’ta kutlamaya kalkan  SİYASAL İSLAMCILAR’a da diyoruz ki; “Biraz da MÜSLÜMAN HIRSIZLIK YAPMAZ, MÜSLÜMAN KADINA ŞİDDET GÖSTERMEZ, MÜSLÜMAN ÇOCUKLARA TECAVÜZ ETMEZ, MÜSLÜMAN HAYVANLARA KÖTÜ DAVRANMAZ-ŞİDDET GÖSTERMEZ” deyin.

 

İnsanların  ölmediği çocukların anasız-babasız kalmadığı, anne-babaların işsiz kalmadığı, hayvanların, kadınların, çocukların öldürülmediği, ağaçların kesilmediği bir yıl dileğiyle YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN.

 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek