Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 01 Ocak 2020, Çarşamba 14:01:44 tarihinde eklendi. 2278 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

UYGUR, ÇİN VE EMPERYALİZM - Servet Şenyiğit

UYGUR, ÇİN VE EMPERYALİZM

 

Son günlerde Türk kamuoyunda Çin’ in Uygur Özerk Bölgesi ile ilgili yoğun bir kampanya başlatıldı. Gazete ve TV’ lerden siyasi partilere, STK ‘lara kadar her yerde Çin’in Uygur Özerk Bölgesindeki işkenceleri, toplama kampları , din baskıları , soykırım iddaaları yazılıyor , anlatılıyor ve bu nedenle alanlara çıkılıyor.

Her şey New York Times gazetesinin işaret fişeğini atmasıyla başladı. NYT’ ın haberinin ardından 14 farklı ülkeden 17 medya devi eş zamanlı olarak yayına başladılar. Hemen ardından Türkiye’ de geniş bir koaliasyon harekete geçirildi. Kimler var bu koalisyon da? NATO’cu milliyetçiler , Amerikancı liberaller , siyasal İslamcılar , HDPKK ve FETÖ. Hepsi aynı cephede buluşuverdiler.

Ortak paydaları; Çin Uygurlulara işkence uyguluyor , toplama kamplarında asimile ediliyorlar , dinsel görevleri yasaklanıyor  vb. gibi sıralamayı uzatacak suçlamaları sürdürüyorlar. İyi de suçlamaların, haberlerin , fotoğrafların ve videoların tümünün yalan ve asılsız olduğu ortaya çıktığında , kanıtlandığında neden  susuyorlar.

Anımsayalım; öldürüldü denilen halk ozanı Abdülrehim Heyit  ve kaçırıldıkları yazılan üç kişi haberleri yalan çıktı. Şimdiye dek yazılı ve görsel basın haberlerinin hiçbiri kanıtlanamadı. İşkence görüntüleri film kurgusu çıktı. Endenozyalı veya Vietnamlı kişileri Çinli diye yayınladılar. Öyle dolduruşa gelen bir toplum olduk ki, Çin Devletine karşıyız diye ve Çinli zannederek Güney Koreli turisti linç etmeye kalktık.

Birleşmiş Milletler’ ce terör örgütü sayılan düzmece Doğu Türkistan İslami Hareketi Başkanı Seyit Tümtürk bile,” ben görmedim, dedemden duydum” diyebiliyor.

Suriye’de TSK’ne karşı savaşan terörist, Uygur bölgesine gidince vatansever oluyor. Bu kafayla baktığımızda emperyalistlerin oyuncağı oluyoruz. Türkiye – Çin işbirliği geliştikçe ve Türkiye Atlantik ötesinden koparak Avrasya’ya yönelince bu yaygaralar artacaktır. Bir Kuşak Bir Yol (İpek Yolu) projesi hayat buldukça ki, buluyor bu provokasyonların ardı arkası kesilmeyecektir. 

servetsenyigit@gmail.com

 

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek