Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 31 Aralık 2019, Salı 09:20:06 tarihinde eklendi. 2078 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BU DEFA CHP YAPTIRMAMAKTA KARARLI GİBİ -

BU DEFA CHP YAPTIRMAMAKTA KARARLI GİBİ

 

ELBETTE Kanal İstanbul’dan bahsediyorum. CHP bu defa çok kararlı gibi gözüküyor. Eğer kanal İstanbul yapılırsa öyle zararları varmış ki, mesela Karadeniz’in suları çekilecekmiş, hatta galiba Van Gölü bile boşalacak mıymış neymiş. Yahu bizim solcular çok akıllı insanlar canım. Zaten onun için kendilerine aydın, ilerici, çağdaş falan diyorlar. Akıllı olmayanlara hiç bunlar söylenir mi? Hiç unutmam yarım asır önce de bunlar böyleydi. Mesela Keban Barajı yapılmaya karar verildiğinde solcuları görecektiniz, zararlarını anlata anlata bir hal olmuşlardı. Ama sağcılar dinlemiyorlar ki illa da yaptılar, yetmedi solcuların uyarılarına rağmen daha sonra yüzlerce daha baraj yaptılar.

Demirel “bir ülkenin kalkınmışlık ölçüsü tükettiği ve ürettiği elektrik miktarıyla orantılıdır? Demişti. Solcular sadece barajlara değil Türkiye’ye yapılan her esere, ekonomimize katkı sağlayan her hamleye itiraz ettiler zaten. Ben bu solcuların çok akıllı olduklarına inanıyorum. Daha açıkçası bizim solculara kim akıl veriyorsa o herifin çok akıllı olduğuna inanıyorum neden mi? Çünkü adamlar neyin Türkiye’de faydalı olacağını çok iyi biliyorlar.

Bu yüzden solcuların “sakın ha yapılmasın” dediği eser hemen yapılmalıdır. Yarım asırlık tecrübemle şunu anladım ki solculara akıl verenler bu ülkenin insanı değil, üstelikte bu milletin dostu da değiller. Üstelikte iyi ve faydalı eserlere itiraz etmekten ve karşı çıkmaktan da asla vazgeçmiyorlar. Yaza yaza bir hal oldum da benimde yazmaktan vazgeçmeye niyetim yok. Şöyle Türkiye’nin kalkınmasına ve hayatımızın kolaylaşmasına katkı sağlamış ne kadar eser varsa hepsine CHP ve bizim solcular karşı çıktılar. Yahu bu bir tesadüf mü? Tekrar ediyorum, CHP ve solcuların köprü, hava alanı, santral, baraj, Tünel vs. hepsine karşı çıkmış olması bir siyaset mi? Bir tesadüf mü? Vallahi ben bir ihanet olduğuna inanıyorum. Hata denilen şey bir veya iki kere yapılır. Bu kadar uzun süreli bir hatalar zinciri olur mu? Gelelim “Kanal İstanbul’a” bu proje ilk ortaya atıldığında benimde şüphelerim vardı. Çünkü çok acayip bir tasarı. Eksik olmasınlar CHP ve solcular beni ikna ettiler. Bunlar bu kadar ateşli bir şekilde itiraz ettiklerine göre demek ki iyi bir şey olacak. “solcular ne kadar şiddetli itiraz o kadar faydalı ve iyi bir şey” (Yahu galiba birazda düşünce tembelliğine düştüm, solculara bak itiraz ediyorlarsa savun) eh zaten solcuların haklı gerekçeleri da var. Yunanlılar istemiyor, Ruslar istemiyor velhasıl boğazlarımızı bedava kullanan ülkeler istemiyorlarsa CHP neden istesin. Mısır’da Sisi’nin yanında, Suriye’de Esed’in yanında, Libya’da Hafterin yanında, doğuda HDP’nin yanında olan CHP kanalda neden Türkiye’nin yanında olsun? Yahu yine mi suç işledik? Fark etmez boş zamanımız var, yine ifadeye gideriz. Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek