Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 31 Aralık 2019, Salı 09:19:45 tarihinde eklendi. 3004 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

YERLİ ARABA MÜTHİŞ! YA YERLİ EĞİTİM? - Doğukan Önal

YERLİ ARABA MÜTHİŞ!  YA YERLİ EĞİTİM?

 

 

Değerli okurlar,

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir dönüm noktası olan yerli otomobil’in tanıtım töreni takdire şayan bir şekilde, Tüm dünyanın izlenimleri arasında gerçekleştirildi. Tabi her zaman olduğu gibi bu girişime de muhalefet eden olacaktır, Ülkemizde şahıs merkezli siyaseti yorumlama ne yazık ki hala yanlış. Yani Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına olan husumet veyahut düşmanlık, yapılan doğru bir girişimi bile kabullendirmiyor, bu muhalefet değil ve bu hiçbir ülkede bu şekilde yorumlanmıyor.Umarım seri üretim bir an önce gerçekleşir ve Tüm dünyanın takdirini celp eden bu muazzam girişim sonucuna ulaşır, bu nebzede bir vatandaş olarak zerre emeği olan herkese en kalbi duygularım ile teşekkürlerimi sunuyorum.

Eğitim kanayan yaramız,

Üniversiteye kadar kodlanmış bir nesil yetiştiriyor bu sistem. Onu geçelim, liseyi bitiren çarpım tablosunu bilmiyor, TBMM’in açılış tarihini bilmiyor. Bir ümit aileler çocuklarını üniversiteye gönderiyor, durumu olmayan aileler başka şehirlere giden çocukların barınması, kitap parası v.b. için kredi çekiyor,

Yetmiyor!

Öğrenci  Kredi alıyor, bütün bu uğraş bu genç adam’ın veya kızın mezun olduktan sonra meslek sahibi olabilmesi ve ailesini en iyi yerlerde temsil edebilmesi için.Geliyor üniversiteye, derse giriyor, lisede ki tüm bilgileri sil diyor bir kere hoca ona. Çünkü resmi tarih tezinin hepsi yanlış bu ülkede.Hoca önce kitabını mutlaka aldırıyor, çocuk burs’unun yüzde 80’inini kitaplara veriyor, zorunda mı peki  alma noktasında? Evet! Çünkü hoca sınav sorularını kitabından soruyor, sınav günü geliyor, bir bakıyorsun hoca sınavda test, çoktan seçmeli sormuş?

EY YÖK!

Sen ne işe yararsın kardeşim? Adam üniversitede test soruyor test! Bu ülkede her şeyi cumhurbaşkanı mı yapacak kardeşim? Neden insiyatif almıyorsunuz? Heba oluyor nesiller yahu, Yapmayın Allah aşkına, yazıktır, günahtır ailelere yazık günah, gençlere yazık günah! Sonra çocuğum mezun oldu iş bulamadı diyor aile, patron olduğunuzu farz edin, hiçbir analitik yeteneği olmayan, yorum yapamayan bir adamı işe alır mısınız? Kendinize bir sorun!

Önerim şu, devletimiz her şehirde üniversite açarak bir hizmette bulundu, eğitim politikasının doğuştan yeteneklere yönelecek şekilde reforme edilmesi gerekir, eğitim giderlerinin azaltılması özelikle benimde muzdaribi olduğum Kyk kredi borçlarını affedilmesi şayet bu mümkün değilse çok cüzi bir şekilde taksitlendirilmesi öğrencilerin ve üniversiteleri bitirip iş arayan bir çok gence çok faydalı olacak ve güvenini arttıracaktır. Ki cumhurbaşkanımız bu konuda bir açıklama yaparak öğrenci ve mezun olan öğrencilere bir müjde verdi.

Bir soralım kendimize yine de? Aziz Sancar, Halil İnalcık, İlber Ortaylı gibi bilim insanları neden akademik çalışmaların çoğunu yurt dışında yapmıştır? İnanınız ki ihtiyaçlara karşı reform edilmiş bir eğitim sistemi beyin göçünün baş hasmı olacaktır! Kalın Sağlıcakla..

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek