Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 28 Aralık 2019, Cumartesi 09:39:55 tarihinde eklendi. 2343 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HACİRE ANA - Servet Şenyiğit

HACİRE ANA

 

Hacire Akar 70 yaşında Türkçe bilmeyen bir ana. Cesaretli ve cesur. Çoğu kadının, ananın yapamadığını, göze alamadığını yaptı. Türkiye Hacire Ana’yı HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemiyle tanıdı. HDP tarafından dağa kaçırılan oğlunu geri alıncaya dek  eylemini sürdürdü ve başarılı oldu. Anımsayalım; 22 Ağustos’ta başlattığı eylem sonucunda 24 Ağustos’ta oğluna kavuşmuş ve çocukları dağa kaçırılan diğer annelere de örnek olmuştu. Oğulları dağa kaçırılan annelerin sembolü haline geldi.

Hacire Ana’yı örnek alan, çocukları dağa kaçırılmış analar da HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelmeye başlayınca Türkiye’ nin  gündemini oluşturdular. Yüz günü geride bırakan ve sayıları 61’e ulaşan  analar çocuklarını alana dek eylemlerini sürdürmekte kararlılar. İlk sonuç alındı ve bir ana oğluna kavuştu.

Sorgulanması gereken; çocukları dağa kaçırılan analar niçin çocuklarını HDP’ den istiyorlar? Hepsinin ortak söylemi; çocuklar HDP binalarına götürülüp oradan dağa kaçırılıyorlar. Analar bu gerçeği gördüler ve yaşadılar. HDP bile analardan korktu ve “anaların gücü silahlardan daha etkilidir” açıklamasını yaptı ve Kandil’ den de fırçayı yedi.

Tüm Türkiye’ den büyük destek gören anaların eylemi HDP ‘lileri ve HDP ile ittifak halinde olanları da ürküttü. HDP’ liler ,analara göz dağı vermek için anaları dağıtma girişiminde bulundular, gazetecilere saldırdılar. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) anaların sesini duyuran basın görevlilerine gösterilen tepkiyi kınamıştı.

HDP hiçbir zaman PKK’ dan desteğini çekmedi ve PKK’ nın askerlik şubesi gibi çalıştı. “Biz sırtımızı YPG’ ye dayadık “ diyen kişi HDP Eş Başkanıydı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de çarpıştığı , terör örgütü PYD’den söz ediyor. Kimse ‘HDP’nin 6 milyon oyu var’ yanlışlığını savunmasın. Bu düşünceyi savunanların, AKP’nin Anayasa Mahkemesi’ndeki kapatma davasında sustuklarını ve kaç milyon oyu var demediklerini bu halk unutmadı.

Analar, yaşayarak, acı çekerek gerçekleri görseler de, hala PKK ile HDP arasındaki işbirliğini göremeyen veya görmek istemeyenlerin olduğunu bilmek Türkiyem için acıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyetini kuran Türk Halkına Türk Milleti denir” sözünü unutmuşlardır.

Hacire Ana, yılın anası olmayı hak etmiştir.

servetsenyigit@gmail.com

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek