Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu yazı 21 Kasım 2019, Perşembe 09:21:48 tarihinde eklendi. 2485 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Öğretmen - Ertan Bayer

Öğretmen

 

Dünya genelinde 1994 yılından beri UNESCO’nun önerisi ile 5 Ekim’de Dünya Öğretmen Günü kutlanır.

 

Ama sadece Türkiye Cumhuriyeti’ne özgü olarak 24 Kasım tarihi de  çok önemlidir. Çünkü 24 Kasım 1928  yılı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri tarafından Başöğretmen kabul edilmesinin yıl dönümünüdür. 

 

24 Kasım, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmen kabul edilmesinin 91. yıl dönümüdür.  Ardından Türkiye Cumhuriyeti gibi dünya da eğitimde büyük bir devrim kabul edilen Köy Enstitüleri kabul edilmiş ve cehalet ülkemizde neredeyse bitirilme noktasına gelmiştir.

 

Ardından cehaletin üzerinden nemalananların baskıları ile Köy Enstitüleri kapatılmış ve Türkiye Cumhuriyeti için başlayan kara günler yavaş yavaş örülmüştür.  Ancak ülkemizde geçen son 20 yıl cehaletin bu ülke insanına hiçbir şey kazandırmadığını sadece cehaletten faydalananların kazandığını göstermiştir.

 

İş Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmen Kabul edilmesinin 91. yılında bu ülke öğretmenlerine büyük bir görev düşmektedir. Bu öğretmenlerimiz verdikleri eğitimle yetiştirdikleri öğrencileri iyi eğitmeliler.

 

Bu eğitimlerin sonunda bu öğrencileri hiç kimse ne dinle, ne milliyetçilikle ne de Atatürkçülükle kandıramamalıdır.  Esas ve temel mesele budur. Öğretmenliğin kutsal görevi cehaletle savaşmaktır.

 

Bu dilek ve temennilerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmen Kabul edilmesinin 91. yıl dönümünü kutluyoruz. Kalın sağlıcakla diyoruz.

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek