Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 16 Kasım 2019, Cumartesi 09:35:25 tarihinde eklendi. 3937 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÇARŞAMBA’dan PERŞEMBE’ye; ENSAR’dan CUMÂ’ya!… - Nuri Kahraman

ÇARŞAMBA’dan PERŞEMBE’ye;  ENSAR’dan CUMÂ’ya!…

 

 

 

Geçen Çarşamba günü Ordu Akyazı UHUD Câmii’nde, Ensar Vakfı-Ordu Müftülüğü berâberliğiyle düzenlenen ŞEHİTLERİMİZE DUÂ, GÂZİLERİMİZE ŞİFÂ başlıklı KUR’AN TİLÂVETİ PROGRAMI vardı. Başkan Olgun KÜÇÜK Bey’le berâber sabah, Kocatepe Câmii Emekli İmam-Hatiplerinden Hâfız İsmail COŞAR Hocamızı havalimanımızda karşıladık.

Hocamız, gür sesi ve kaşıyla ilk anda uyandırdığı hislerle alâkası olmayan oldukça mütevâzı, kalender, sıcak, doğal bir kişiliğe sâhip. O gün çay, çorba falan derken, Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin KADER Bey’i alacağımız saate kadar berâber olduk. Sanki kırk yıldır tanışıyor gibi muhabbeti koyulttuk.

Tam bir Anadolu çocuğu. Halk insanı. Toprak gönüllü. Yaprak duygulu. Eskilerden-yenilerden, bir seçkin hâfız, güzel okuyucu vasfıyla dâvet edilip gittiği uzak diyâr hâtıralarından anlattı. Bunlar çok ilgi çekici şeylerdi. Sorduğumuzda, hâtırat hazırladığını söyleyince rahatladık. İnşâllâh yayınlandığını görür ve de okuruz.

ANAMIN KİTABI’ndan;

ANNEM HAZRETLERİ’ne…

İki hafta önce görüp ilgiyle okuduğum bir kitap var; adı: ANAMIN KİTABI. Yakup Kadri’nin çocukluk yıllarını anlattığı anı kitabı. Babası erken öldüğü için annesiyle daha çok hâtıraları bulunduğundan, biraz da onun daha ilkeli ve üzerinde etkisi fazla olduğundan kitabı böyle isimlendirmiş olmalı.

Onun gibi, İsmail COŞAR Bey Hocamız da annesinden çok bahsetti. Özellikle köy günlerinden. Karasabanlı, övendereli, çamurlu, arpalı, buğdaylı günlerden. Annesinin, örnek aldığı güzel davranışlarından. Ancak, şu kadarını arz edelim ki, o annesinden söz ederken hep ANNEM HAZRETLERİ ifâdesini telâffuz ediyor. Onun dilinde o ifâde öyle güzelleşiyor ki, bizzat kendisinden dinlemek lâzım.

Bu arada, sesini ilk fark edenin ve kendisini buna göre yönlendirip yetiştirenin de ANNESİ HAZRETLERİ olduğunu belirtelim. Öyle anlaşılıyor ki, Yakup Kadri gibi onun da kitabında anne etkisinin ayrı bir ağırlığı olacak. Harâretle bekleyeceğiz. Hocamız inşâllâh bu yazımızı okur ve de işi çabuklaştırır.

Müsâdenizle tekrar belirtelim ki; Hocamızın gerçekten çok farklı bir kişiliği var. Biz bildik bileli, yarım asırdır,belki daha fazla zamandır kürsülerde, mihraplarda, minberlerde, meydanlarda, ekranlarda. Dünyâda gitmediği ülke kalmamış neredeyse. Sorduğumuzda, yanlış hatırlamıyorsam 138 ülke demişti. Ne kadar uzaklara gittiyse, o kadar da insana yakınlaşmış!

KENDİ “COŞAR”; KASÎDESİ COŞTURUR!...

Bizden sonra, program saatine kadar Altınordu Müftülüğü ilgilenmiş kendisiyle. Şûbe Müdürü Fatih ÖZDEMİR refâkât etmiş daha çok. O da aynı şeyleri söylüyor. Allâh (CC) sayılarını artırsın. Kâlbimize taht kurdu. Dünyâda da, âhirette de bahtı yâr olsun inşâllâh…

Akşamki programı, Kur’an tilâvetleri arasındaki güzel ilâhi ve kasîdeleriyle renklendirdi. Gecenin konuşmasını Rize’den katılan Prof. Dr. Kemâl SANDIKÇI Hoca yaptı. ODÜ’den Prof. Dr. Eyüp Sâdık KILIÇ, OMÜ’den Doç. Dr. Hayreddin ÖZTÜRK, Üsküdar Mihrimâh Sultan Câmii İmam-Hatîbi Mustafa ALTIN, Ordu’dan Hâfız Sâlih DURMAZ Kur’an tilâvetinde bulunan isimlerdi.

Takdîmi Hüseyin KADER, duâyı da Ordu İl Müftüsü Mürsel ÖZTÜRK yaptı. Çok güzel bir akşam oldu. Katılım oldukça canlıydı. Cemâat sonuçtan memnundu. Gerek Ensar Vakfı’na, gerekse Müftülüğe teşekkür ettiler. Özellikle, Ensar Vakfı Ordu Şûbesi’nin hazırlayıp dağıttığı AŞÛRE, gönüllerden sonra damakların da tatlanmasına vesîle oldu. Rabbimiz, maddî-mânevî gayret gösterenlerden râzı olsun inşâllâh…

SAMSUN’un HUFFÂZI, ÜMMET’in NİYÂZI…

Perşembe günümüz de, yine Ensar Vakfı mârifeti olan HÂFIZLIK İCÂZET MERÂSİMİ bağlamında SAMSUN’da geçti. Olgun Başkanla, akşam Ordu’da istirahat buyuran Hüseyin KADER Bey’i alarak yola koyulduk.

Sevgi Kafe’de buluşma ve kahvaltı, Büyük Câmi’de öğle namazı. Sonra, Ömer HÂLİSDEMİR KONGRE MERKEZİ’ne geçtik. İki üniversitenin rektörleri, vâli, kaymakamlar, il ve ilçe müftüleri, müdürler, başkanlar, pırıl pırıl öğrencileriyle İmam-Hatip Hocası Zâhit KÖSEOĞLU Bey ve vefâkâr halktan yüzlercesi orada.

Çok ayrıntılara girme imkânımız yok. İşin aslı ve orijinâlliği şu: Kız-erkek 20 Hâfız. Bunlar üniversite talebeleri. 15, belki de fazlası Somali, Afganistan, Myanmar, Bengladeş, Sûriye, Etyopya gibi dış ülkelerden.

Çocukluk sonrası hâfızlık daha zor bir iş; ama başarmışlar. Hepsini de tebrik ediyoruz. Çok konuşmalar oldu, hepsinde de güzel mesajlar vardı. Ancak burada zikri mümkün değil. Yalnız, Hâfızlar adına Sûriyeli Halil HASSO’nun konuşması bize kâlplerimizin taşlaşmadığını gösterdi. Gözlerden sicim sicim yaşlar aktı. Konuşma başlıbaşına bir yazı boyutunda. Biz sâdece bir kısmını verebileceğiz:

BU HASSO, “HALİL” HASSO!...

 



“Ben Sûriye’de Hukuk bitir dim. Buraya gelince fakültede mastır yapmaya başladım. Bir ara bir fikir hücum etti beynime: Ben, Romadır, Fransa’dır, Medenî hukukdur vs. nice beşerî kânunları ezberledim de, Allâh’ın âyetlerini niçin ezberlemiyorum ki? Böyle düşünüp arayışa girdiğimizde karşımıza Doç. Dr. Hayreddin ÖZTÜRK çıktı. Bize kâlbini, evini açtı. 7/24 bizimle ilgilendi…”

Bu talebelerin hepsi de değişik fakültelerde okuyup SAMSUN ENSAR VAKFI yurtlarında kalıyorlar. Hoca onları burada çalıştırıp tâkip etmiş. Aman, ne güzel şeyler bunlar!... Duygulanmamak elde değil…

Söylenecek çok şey var ama bu sayfalara sığmaz. Ne diyelim, bu millet işte böyle bir millet. Ve bu tablo bir ümmet tablosu, kardeşlik tablosu, insanlık tablosu! Uzar gider… Gerisini siz tamamlayın!...

İsmail COŞAR Üstâdı burada da dinledik. Çok farklı, kısm-ı âzamı orijinâl, içli duâmızı, daha ilk bakışta merhum Abdurrahman GÜRSES Hoca’yı hatırlatan,  onun gibi aynı sıfatı taşıyan Reîsül’Kurrâ Mustafa DEMİRKAN yaptı. Hâfızlara hediyeler takdim edildi. Fotoğraflar çekildi. Daha neler neler! Tam bir bayram havasıydı… Rabbimiz, başta bu gençlerimiz olmak üzere cümleye sonsuz bayramlara ulaşmayı lûtfetsin inşâllâh…

ve; EY ÂŞIK-I SÂDIKLAR!…

Ordu Ensar, Cumâ akşamı da Velâdet Kandili münâsebetiyle Boztepe Kitap-Kahve’de etkinlik yaptı. ODÜ’den Doç. Dr. Yusuf Bahri GÜNDOĞDU Hz.Peygâmber (SAV)i anlattı. Sonrasında ilâhi ve kasîdeler okundu.  Ayrıca tatlı ve çay ikramları yapıldı. Gençlerle berâber bizler de o akşamı güzelce değerlendirmiş olduk.

Sevgili dostlar. Doğrularla olmak ne güzel. Üç günümüz de doğru işler yapan sadâkâtli misâfirler, âşık-ı sâdık dostlar ve genç arkadaşlarla geçti. Allâh CC tüm bu süreçlerde emeği geçen, bu güzelliklere vesîle olan herkesin sa’ylerini meşkûr buyursun inşâllâh…

Bu duygu ve düşüncelerle cümleye sevgiler, saygılar; Allâh’a emânet olunuz wes’selâm…

 

Yazdır Paylaş
Diğer Nuri Kahraman Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek