Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 07 Kasım 2019, Perşembe 09:20:25 tarihinde eklendi. 2792 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Trakya için Kasım ayı özeldir - Ertan Bayer

Trakya için Kasım ayı özeldir

 

 Ülkemizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü çok seven Trakya halkı için Kasım çok özeldir. ATA’sını 10 Kasım’da kaybeden Trakya insanı topraklarını da düşman işgalinden Kasım ayında kurtarmıştır.

 

 

Çerkezköy 29 Ekim’de hem Cumhuriyeti hem de Düşman işgalinden kurtuluşu kutlar.

 

1 Kasım 1922 yılında Vize, Saray,  Çorlu ve Silivri’den başlayan düşmandan kurtuluş, 2 Kasım’da Muratlı ve Kıyıköy, 8 Kasım’da Lüleburgaz ve Pınarhisar, 9 Kasım’da Babaeski, 10 Kasım’da Kırklareli, 13 Kasım’da Tekirdağ, 14 Kasım’da Hayrabolu ve Malkara, 17 Kasım Şarköy, 18 Kasım Uzunköprü, 19 Kasım Keşan ve Meriç,  23 Kasım Enez ve Meriç, 25 Kasım Edirne ile devam edip 27 Kasım’da Lalapaşa  ile tamamlanır.

Kırklareli ise Atatürk’ün ölümünü andığı günde kurtuluş günü kutlamamak için bu yıl kurtuluş günü 11 Kasım’da kutlama kararı almıştır.

 

İşte Kasım ayı Trakya halkı için özeldir. Trakya halkı Kasım ayında Kurtuluşu kutlar Ata’sını da anar.

 

Kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek