Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 05 Kasım 2019, Salı 09:17:43 tarihinde eklendi. 2678 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CÜBBEYE SIKIŞAN KANUN; LAÎKLİK - Doğukan Önal

CÜBBEYE SIKIŞAN KANUN; LAÎKLİK

 

Değerli okurlar,

Lâiklik en basit ifadesi ile din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır. Bu her ne kadar masum bir tanım gibi gözüksede ne yazık ki ülkemizde her daim kutuplaştırmanın bir vesilesi olarak kullanılmıştır.

 

Özgürlükten dem vuranlar, her daim özgür olmak isteyenler, bu milletin her daim değerlerine saldırmayı Cumhurriyeti savunmak idealine sıkıştırdılar. Halbu ki Zübeyde hanıma bakmadılar, Latife Hanıma bakmadılar, Makbule Atadan' a bakmadılar. Bunların Mustafa Kemal Atatürk' ün Şeyh Muhammed Diyauiddine gönderdiği mektuptan haberi yok, Bunların atasından dedesinden haberi yok. Örneği nerede?

 

Çok demokratik ve özgür,sosyal hukuk devleti Türkiyemizin, dillere destan bir şehrinde, metroda cübbeli, sarıklı bir kardeşimize nispet eder gibi 10. Yıl marşını söyleyen bir güruha rastladım sosyal medyada. Çocuk susuyor, başını eğiyor, ama bu güruh onun üstüne geliyor.

 

İzledim utandım, Bunlara sorun, yahudi bir haham giyinse sakalını 1 metre uzatsa özgürlüktür, papazın dudağını kapatmış bıyıkları özgürlüktür, ama müslümanın sakalı irticadır.

 

Bunlara göre sarıklı müslüman takunyalı führerdir, 2. Sınıf cahil, cühelâ takımıdır, onların hiç bir söz hakkı yoktur onlara göre bu kişilerin.

 

İsteyen istediğini yapmakta özgür, alkol içen içer, istediği şeyi yapabilir, müslüman buna karışmaz, Allah ile kul arasında der, dua eder çeker gider, ki böylede olmuyor mu ? İçen ramazanda da içiyor kimse bir şey demiyor, diyemez de . Hakkıda yok.

 

Ama neden? Neden bir insanın cübbe giymesi batıyor? Gazi Paşa ahirete irtihal eyledi, Bu zihniyet paradan resmini sildi, bu zihniyet 1950'de çok partili sisteme geçti iktidarı bir kaybetti, bir daha da bu millet bu zihniyeti iktidara getirmedi. Burada sözüm her CHP'liye değil, bunu bir siyasi parti ile de özümseştirmekte uygun olmaz, mesele zihniyet meselesi. Öyle CHP'liler var ki cübbeli sarıklılar ile oturup çay kahve içerler.

 

Benim derdim zihniyet ben zihniyete soruyorum, Deniz Baykal çarşaflılara Chp rozeti takarken neden 10. Yıl marşını söylemediniz?

 

Bu Cumhurriyet monşer takımı, jakoben takımının değil, has anadolu evlatlarının, Rumeli Türklerinin, Ege yörüklerinin, Doğu yarenlerinin cumhurriyetidir, biz biriz, beraberiz.

 

Birliğe bu kadar ihtiyacımız olduğu dönemlerde bu tür vandallıkların kardeşliğimizi hukukumuzu bozmasına izin vermemeliyiz, işte burda bir tanım yapmak gerekiyor, Lâiklik nedir? Ne değil-dir? Bunu yaparız elbet.

 

Ama bilinmesi gereken şudur, bu ülkede herkes istediği gibi giyinir, meşru dairede istediğini yapmakta özgürdür. Şayet bir cumhuriyet ise bu devletin, milletin yönetim şekli herkes eşit şekilde faydalanmalıdır.

 

Lâiklik İslama karşı bir kalkan değil-dir, olamaz.

 

Saygı ve hürmetlerim ile.

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek