Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 02 Kasım 2019, Cumartesi 09:42:03 tarihinde eklendi. 1585 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MUSTAFA AKINCI KKTC CUMHURBAŞKANI OLAMAZ - Servet Şenyiğit

MUSTAFA AKINCI KKTC CUMHURBAŞKANI OLAMAZ

 

Ne diyor KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı; “Daha önce de söyledim 1974'te biz adına Barış Harekâtı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır. Bu nedenle bir an önce diyalog ve diplomasinin devreye girmesi en büyük dileğimdir."

Bir Cumhurbaşkanı bu kadar cahil olabilir mi? M. Akıncı diyalog ve diplomasi diyor. Türkiye Cumhuriyeti, karşısındaki terör örgütüyle diyalog kurmalıymış.

1974’ de Rumlar tarafından katledilen Türkler için de EOKA’cılarla, ENOSİS’çilerle diyalog mu kurulmalıydı eyy M. Akıncı? Dünyada, terörle mücadele de, teröristlerle diyalog kurarak terörü bitiren bir tane devleti örnek gösterebilir mi acaba?

Kıbrıs içinden ve Türkiye’ den büyük tepkiler aldı Akıncı. KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu “Akıncı artık bizi temsil edemez” dedi. Başbakan Ersin Tatar da Barış Pınarı Harekâtı’na destek vermek üzere Meclis'te ortak bir komite kurulmasını istedi. Akıncı’ da tepkiler üzerine yeni mesaj yayınladı ve "Barışı savunmak ne zamandan beri suç oldu?" dedi. Özrü kabahatinden büyük.

Sayın Akıncı; Barışı, PKK terör örgütü 40 bin insanımızı öldürürken neden savunmadın? ABD, PKK’ ya 30 bin TIR silah verirken ve o silahlar Türkiye’ ye yöneltilirken neden savunmadın? Türk Ordusu Suriye’ de PYD/PKK terör örgütlerini bozguna uğratmaya başlayınca mı barış kelimesini anımsadın?

Bir yıl önce, Türk Ordusu’nun Afrin Harekâtı’nı desteklerken bir yıl sonra ne değişti? M. Akıncı değişti sanırım. Yaklaşan seçimlerde oy peşinde koşacak ve şimdiden Rum işbirliğine hazır olan kesimle marjinal solun oylarına talip olduğunun sinyalini veriyor. “Türkiye’ ye kafa tutan barışçı lider” görüntüsü vermek istiyor.

Türkiye’nin terörle mücadelesini yok sayarak, iç politik kaygıları ile hareket eden M. Akıncı, yan yana yatan Kıbrıslı Mücahitlerin ve Mehmetçiklerin kemiklerini sızlatmaktadır. Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın makamını işgal etmektedir. Türkiye karşıtı birisi o koltukta oturmamalıdır.

Mustafa Akıncı Kıbrıs Türk halkını temsil edemez.

servetsenyiğit@gmail.com

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek