HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 30 Ekim 2019, Çarşamba 09:18:35 tarihinde eklendi. 3168 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BEN CUMUHURİYET KADINIYIM - Burcu Çalışkan

BEN CUMUHURİYET KADINIYIM

 

Cumhuriyetle büyümüş, Atatürk’ün verdiği haklarla eğitilmiş, “fikri hür, vicdanı hür” neslin temsilcisi Cumhuriyet Kadınıyım Ben. Özgürce yazabilen, düşüncelerimi özgürce söyleyebilen bir Cumhuriyet kadını. Bugün bir Cumhuriyet kadını olarak tarihe ben de not düşmek istiyorum.

Ben Cumhuriyet kadınıyım mücadele damarlarım da var! “hangi çılgın bana zincir vuracakmış? şaşarım “ diyenleri “ Çanakkale Geçilmez”i tarihe yazanları doğuran benim. Ben cephe gerisinde yemek yapan, yaşlıya hastaya, gaziye, çoluğa çocuğa bakan en güçlü değerim.

Ben Cumhuriyet kadınıyım. Anayım. Görünen de biri, görünmeyende binleri doğuran! O binlerle Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacak olan!

Ben Cumhuriyet Kadınıyım ! “ Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak olan sizlersiniz “ diyen Atatürk’ün genciyim! Yeni neslin en büyük mimarı Başöğretmen Atatürk’ün öğretmeniyim!

Kara çarşaflarla iki adım geriden yürütülen benliğimi, haklarımla yeniden değer bulan Cumhuriyet Kadınıyım Ben. Çalışkan, başarıyla sorumluluklarının üstesinden gelen, şartlar ne olursa olsun, inandıklarının doğrultusunda gitmekten vazgeçmeyen Cumhuriyet kadınıyım Ben.

Yenilikçi, zamanın ötesinde yaşamasını bilen, değişime ve gelişime açık, "Yaşamak demek, faaliyet demektir." sözüne tüm anaçlığıyla katılan Cumhuriyet kadınıyım ben.

Ve en önemlisi Cumhuriyetin değerini bilip, Cumhuriyet’e sahip çıkan, Atasına minnettar Cumhuriyet kadınıyım Ben.

Bugün toplumda erkeklerle eşit haklara sahip olmamızı, istediğimiz işte çalışabilmemizi, istediğimiz eğitimi alabilmemizi kısacası özgürlüğümüzü Atatürk’e, onun yeniliklerine, ileri görüşlülüğüne, bu yolda Milli Mücadeleye destek veren tüm kadın ve erkeklere ve Cumhuriyet’e borçluyuz. Cumhuriyet ateşinin hiç sönmemesi dileğimle …

Sevgiyle kalın.

 

Yazdır Paylaş
Diğer Burcu Çalışkan Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek