HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 17 Ekim 2019, Perşembe 09:13:39 tarihinde eklendi. 2882 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’ın geleceği turizmde - Ertan Bayer

Lüleburgaz’ın geleceği turizmde

 

 

Lüleburgaz hafta sonunda yurt dışından ve  yurt içinden misafirleri ağırladı.  Normal olarak kendiliğinden alışverişe gelen Bulgaristan ve Yunanistan yabancı turistlerin  dışında Bulgaristan Topolovgrad Tiyatro ekibi iki gece Lüleburgaz’da misafir edildi.

 

Ekip Lüleburgaz’da kaldığı 2 gece 3 gün boyunca bol bol alış veriş yaptı. Yaklaşık 25 kişilik ekibin 6 bin  Leva’ya yakın para bozdurduğunu öğrendik bu da iki günde 22 bin TL’ye tekabül ediyor. Bu parayı Lüleburgaz’da harcayıp gittiler. Normal kıyafetin dışında bizde ki gibi taharet musluğu olan klozet alan bile vardı.  Yani organizasyon amacına ulaştı.

 

Diğer organizasyonda da yaklaşık 70 kişilik ekip Lüleburgaz’da konakladı Trakya’yı ve Kırklareli’ni gezdi.   Lüleburgaz Belediye Başkanı Doktor Murat Gerenli’nin eşi olan Eczacı Aysu Gerenli’nin arkadaşlarının da aralarında bulunduğu ekipte tur operatörleri de vardı. Şu an hepimiz büyük gazetelerde  “Batum’lu Karadeniz turu”, “ Sıra geceli Güneydoğu Anadolu Turları” nı görüyoruz. Çok yakında “Lüleburgaz konaklamalı, Balkan Gecesi finalli Trakya Turları” nı büyük gazetelerde görürseniz şaşırmayın.

 

Bu anlattıklarımızdan da anlaşılacağı gibi ekonomik krizin yaşandığı ülkemizde bölgemiz Trakya’nın tam ortasında yer alan Lüleburgaz hem yerli hem de sınıra yakınlığı ile Bulgar ve Yunan turistleri çekebilecek konumdadır. Tek yapılacak şey yerel yönetimin hafta sonunda yapılan organizasyonlar gibi organizasyonlara yer vermesi ve bunu Lüleburgaz dışında da tanıtmasına bağlıdır.  Hafta sonunda Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin de 70 kişilik ekibi tur rehberi gibi gezdirdiğine bakılırsa kendisi de bunun farkında.

 

Bu nedenle Lüleburgaz halkı, yerel yönetimi, idari yöneticileri ile bir araya gelmeli Lüleburgaz’da yavaş yavaş İngilizce, Bulgarca ve Yunanca bilen Turizm Zabıtası, yine bu dilleri bile Turizm Polisi ekibi kurmalı odalar da önümüzde yıllar için kendilerini bu bilinçle planlamalıdır. Lüleburgazlı esnaf işyerinde çalıştırdığı personelin bir tanesini yabancı dil bilenden yana kullanmalıdır. Bu yapılacak çalışmalar Lüleburgaz Turizm Danışma Ofisi ile tamamlanabilir.

 

Eğer Lüleburgaz kendi konumunun ve gücünün farkına varırsa  esnafını ekonomik krizden kollar. Bu da Lüleburgaz insanına mutluluk olarak yansır. Bizden söylemesi.

 

Kalın sağlıcakla..

 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek