Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu yazı 12 Eylül 2019, Perşembe 09:21:12 tarihinde eklendi. 6207 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Zil Çaldı Öğretmenim” -

“Zil Çaldı Öğretmenim”

 

9 Eylül 2019 Pazartesi günü yeni eğitim ve öğretim yılı ilk ders zili çaldı.18 milyonun üzerinde öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmen ders başı yaptı. Öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve tüm milli eğitim camiasına sorunsuz bir öğretim yılı diliyorum.

 

Eğitimde akıllı değişim zamanı geldi de geçiyor. Bu sürede yeni okullar yapabilir, içerisini bilgisayarlarla, modern öğretim araçları ile doldurabiliriz. Bunlar olması gereken güzel şeyler. Geliştirip listeyi arttırabiliriz. Ancak bu okullarda ders verecek öğretmenlerimizi iyi yetiştiremez, onların gelir seviyelerini iyileştiremezsek eğitimde değişimi yakalayıp, kaliteyi artıramayız.

 

Toplum olarak öyle bir görev yükledik ki öğretmenlerimize anlamamamız mümkün değil. Gerçi yaşadıkları da bunu gözümüze sokuyor zaten. Söz konusu çocuklarımız, ülkemizin geleceği olunca hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan öğretmenlerimiz, bu yolun baş mimarlarıdırlar. Ancak öğretmenlerimizin bu fedakarca davranışı ne yazık ki siyasiler, idareciler ve toplumun belli kesimleri tarafından görmezden geliniyor. Bütün camiayı sırtında taşıyan öğretmenlerimizin sırtındaki yük her geçen gün biraz daha ağırlaşıyor.

 

Her şeye rağmen güzel şeydir öğretmen olmak. Müfredatı değil koca bir hayatı sığdırırlar küçücük sınıflarına. Birilerinin hayatına dokunmak, birilerine yön vermek. Güzel bir gelecek, güzel bir dünya için çabalamak. Öğrencileri geri kalmasın diye evini açmaktır, Mazeret üretmek değil, ne olursa olsun yapmaktır, Göreve başladığın ilk günden son güne kadar bir sürü evlat edinmek seneler sonra bir öğrencinle karşılaşmak ve geçmişi anmaktır Türkiye'de öğretmen olmak. Gerektiğinde sağlıkçı olup her türlü olaya müdahale eden onlar, gerektiğinde psikolog olup öğrenci sorunlarını dinleyen ve çözüm arayan onlar, gerektiğinde de anne ve baba olup yol gösteren onlar. Bir umut ışığı yakmaktır, sönmüş dünyamıza. Bu bir meslek değil, hayat tarzıdır Türkiye'de öğretmen olmak. Sevgiyle kalın…

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek