Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 05 Eylül 2019, Perşembe 09:19:40 tarihinde eklendi. 2891 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP içindeki AK Parti’leşme hastalığını çözmeli - Ertan Bayer

CHP içindeki AK Parti’leşme hastalığını çözmeli

 

9 Eylül 1922 yılında İzmir’de düşmanı denize döken ülkemizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, tam bir yıl sonra 9 Eylül 1923 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ni kurdu.

 

40 gün sonra da Laik Demokratik Bilimden Yana Bir Hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. 10 Kasım 1938 yılında vefat eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden sonra 12 Eylül 1980 İhtilaline kadar CHP pek hata yapmayarak halktan yana tavırlar sergiledi.

 

Ancak 9 Eylül 1992 yılında kurulduktan sonra 1980 ihtilalinin Türk Milletini bencilleştirilmesinden CHP’de olumsuz etkilendi. 1980 yılında sonra Amerika tarafından özel olarak dindarlaştırılan fakat aynı zamanda ahlaksızlaştırılan Türkiye’de sağ partilerin peşine takılan CHP yavaş yavaş Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün  kalan miraslarını kaybetmeye başladı.

 

CHP oy almak için sağa yanaştıkça, halktan uzaklaştı. Çünkü halkın yarıdan fazlası da sağ partilerin sahte dinarlığından rahatsızdı. Ancak CHP’nin de bu yönde ilerlediğini görünce madem sağcılara oy vereceğiz o zaman gerçeğine verelim diyerek CHP’yi dışlayıp sağ partilere oy verdi.

 

CHP içindeki sağa kayma aynı zamanda parti içindeki bencil yöneticilerin artmasına da neden oldu. Deniz Baykal döneminde particilik ilkesi küçülürken adamcılık ön plana çıkmaya başladı. CHP’nin gençlik kollarına bile adamcılık işlemeye başladı.

 

Bunun sonucunda CHP’nin 1977 yılında ki yüzde 40 oyu 2000’li yıllarda yüzde 20’ye kadar düştü. Başarısız politikalar ve oy kaybı 2010 yılında şimdi ki CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başa gelmesine kadar devam etti.

 

 

 

 

 

Ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun işi hiç kolay olmadı. Rakibi AKP’den çok parti içinden zarar gördü. Buna rağmen  CHP’nin halka dönük sloganlar üretebileceğini gösterdi. Adalet Yürüyüşü, İYİ Parti’ye Milletvekili Desteği,  Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı Adaylığı ile yüzde 30 bandının geçilmesi ve son olarak Yerel Seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir’in alınması  CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğru politikalarının meyvesi oldu.

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2015 yılında iki kez yapılan Milletvekili Genel Seçimleri’ndeki seçim politikası ile 2016 yılında Asgari Ücrete yapılan 400 TL’lik zammın ve 2018 yılında başlayan Emeklilere Bayram ikramiyesinin de mimarıydı.

 

AKP’nin bu kadar çok iktidarda kalmasının en önemli sebebi AKP’nin iktidardaki 2002-2010 yılları arasındaki döneminde rakibi CHP’nin başında politika üretemeyen bir Deniz Baykal’ın olmasıdır.  Eğer CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 22 Temmuz 2007 yılında yapılan genel seçimlerden önce partinin başına geçmiş olsaydı AKP 2002-2010 yılları arasında yapılan seçimleri o kadar kolay kanamayacaktı.

 

Ama bugün ülkeyi sadece vergi gelirleri ile yönetmeye çalışan AKP eğer hala iktidarda ise bunun nedeni 1980 yılından sonra Atatürk’ün kurduğu dönemdeki ilkelerinden uzaklaşan ve 1992-2010 yılları arasında politika üretemeyen CHP sayesindedir.  CHP yeniden Atatürk dönemindeki politikalarına geri dönerse halk da CHP’ye güvenip görev verir.

 

CHP’nin kuruluşunun 96. yıldönümüne 4 gün kala  dileğimiz önce CHP’nin sonra da ülkemizin Atatürk’ün çizdiği yola girmesi ve ülkemizin artık bu kabus dolu günlerden kurtulmasıdır.

 

Kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek