Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 29 Ağustos 2019, Perşembe 09:18:11 tarihinde eklendi. 2865 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

30 Ağustos’un önemi - Ertan Bayer

30 Ağustos’un önemi

 

Selçuk İmparatorluğu’nu yıkan Araplaşma sevdası 622 yıllık Osmanlı İmparatorluğu’nu da yıkmıştı.

Türk Milleti Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 15 Mayıs 1919’da Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştı.

Türk Milleti kazandığı savaşlarda teslim olmamış artık işin sonuna doğru gelmişti.  Büyük  Önder Mustafa Kemal Atatürk, kendisinden gizlice haber alıp ABD’lilere sızdırmaya çalışan Halide Edip Adıvar’a rağmen 26 Ağustos 1922’de Afyon Kocatepe’den Büyük Taarruz’u başlattı.

4 Gün süren büyük savaş sonunda 30 Ağustos 1922 yılında Büyük Zafer’i kazandı. Biz de 97 yıldan beri 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz.

 30 Ağustos 1922 yılının ardından 9 Eylül 1922 yılında Türk Askeri İzmir’de Yunan Askeri’ni denize dökerek ülkesini vatan hainlerine rağmen düşmandan temizlemişti. 

24 Temmuz 1923’te yapılan Lozan Anlaşma’sı ile tüm dünya Türkiye Cumhuriyeti’ni tanıdı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 9 Eylül 1923 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ni 40 gün sonra da Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu.

İşte 30 Ağustos 1922 yılında  kazanılan bu zafer Cumhuriyetin ön sözüdür. 30 Ağustos Zaferi tüm olumsuz koşullara rağmen Türk Milleti’nin asla vatanından vazgeçmeyeceğini dünyaya bildirmesidir. 

Dumlupınar’da kazanılan bu büyük zaferin ruhuna uygun davranalım, ülkemizin taşına, toprağına, ormanlarına sahip çıkalım, çıkanı destekleyelim. Sahip çıkmayana da oy bile vermeyelim.

30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun.

Kalın sağlıcakla…


Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek