Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu yazı 23 Ağustos 2019, Cuma 09:30:48 tarihinde eklendi. 2914 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

VÜCUTTA BİR ET PARÇASI - Ahmet Bostancı

VÜCUTTA BİR ET PARÇASI

 

Rasülûllah (as) buyuruyor: “İnsan vücudunda küçük bir et parçası vardır. Eğer bu et parçası iyi olursa, bütün vücut iyi olur. Bozulursa, bütün vücut bozulur. İşte bu et parçası kalptir.” (Buhari. İman:39) Kalbi düzgün insanların oluşturduğu toplum huzur toplumu olur. O topluma güven ve sukünet hakim olur. Polisiye tedbirlere gerek kalmaz. Tersi durumda dünya cehenneme döner. Yaşanmaz hale gelir. Günümüz dünyasında hayat zordur. Zulüm hakimdir. Sebebi ise kalbi kararmış şeytanlaşmış, firavunlaşmış insanların ve düzenlerin dünyaya hakim olmasındandır.

Allah mekândan münezzehtir. Yani Allah, şuradadır, buradadır demek inancımıza terstir. Ancak Allah; O’nu seven kulunun kalbine sığmıştır. Onun için mü’minin kalbi nazargâh-ı ilahidir. Hadis-i şerifte: “Allah insanların bedenlerine ve yüzlerine değil, kalplerine bakar.” (Müslim. Birr:33)

 Mide yemekle doyar, gıdalanır. Yakıtı biten arabaya mazot veya benzin konulur. Peki kalbin gıdası nedir.?  Allah bu sorunun cevabını Kur’an’da  veriyor. “… dikkat edin kalpler ancak Allah’ı anmakla huzura kavuşur. (doyuma ulaşır.)” (Ra’d suresi:28) Allah’ı anmaktan maksat, her türlü ibadet, sağlam inanç, zikir ve yapılan güzel işlerdir. İşte kalbi temizleyen ve doyuran bunlardır. Bunların dışında hiçbir şeyle kimse kendini kandırmasın. Allah’ı anmayan, ibadetsiz insan huzursuzdur. Çünkü kalbi gıdasızdır.

“Padişah girmez saraya hane mamur olmadan” demişler. Bunun anlamı: Allah temiz olmayan kalbe girmez. Demektir. Ancak temiz kalbe girer. O kalpte de; merhamet, cömertlik, sevgi, saygı, utanma duygusu, Allah korkusu, tevazu, adalet duygusu… gibi güzel özellikler bulunur.  Çünkü bunların kaynağı Allah inancıdır. İnsan, bu özelliklerle insan olur. Kararmış, mühürlü, kibirli, cimri, katılaşmış, kindar, kıskanç, merhametsiz… kalbe sahip olan kişi görünüşte insana benzese de hayvandan aşağıdır.

Dünyada insanı insan yapan temiz kalp, ahirette de kurtarıcı olur. Allah(cc) Kur’an’da: buyurdu ki: “O gün ne mal fayda verir ne de evlat. Ancak Allah’a kalb-i selim (temiz bir kalp) ile gelenler. (o gün fayda bulur.) (Şuara: 88-89)

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek