Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu yazı 22 Ağustos 2019, Perşembe 09:18:25 tarihinde eklendi. 3446 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Var mısın İsmail Ağabey ? - Ertan Bayer

Var mısın İsmail Ağabey ?

 

 

Lüleburgaz’da Lüleburgaz Belediyesi tarafından Personel A.Ş.’ye işe alınan 20 kişinin ismi 19 Temmuz 2019 Cuma günü Lüleburgaz Belediyesi internet sitesine yüklendi. İşe alınan kişiler arasında Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi İsmail Yurdatapan’ın  oğlu da  vardı.  Lüleburgaz’daki iki yerel gazete de bunu haber yaptı. Etik ve uygun olmadığını yazdı. Çünkü  Lüleburgaz Belediye’nin Belediye Meclis Üyeleri’nden ve birinci derece yakınlarından alış veriş yapması ve çocuklarını işe alması etik  değildir. Hakkı ile işe girmiş olsa bile insanın aklında şüphe uyandırır. Doğal olarak bu kişi ile ilgili istifa sesleri yükseldi.

Ben de 15 Ağustos 2019 Perşembe günü gazetede ki köşe yazımda aşağıdaki yazıyı yazmıştım.

 

Sana söylüyorum öğretmenim kim anlarsa artık …”

 

Büyüklerimiz eve gelen misafire bir şeyler söylemek istediklerinde misafir erkekse misafire değil kendi çocuklarına, misafir kadınsa misafire değil kendi kızlarına söylerlerdi. Bu da halk arasında “Sana söylüyorum kızım sen anla gelinim” şeklinde dile gelirdi. Bizde birine bir şey söyleyeceğiz kim anlarsa artık.

 

Cumhuriyet yeni kurulmuş. Genç Cumhuriyetin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel.  Büyük şair Can Yücel’in babası. Köy Enstitüleri’ne hayat veren  Milli Eğitim Bakanı. Hani Lüleburgaz’da bulunan Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) Lüleburgaz Şubesi’nin anma günü düzenlediği Milli Eğitim Bakanı.

 

Hasan Ali Yücel’in oğlu Can Yücel ile arkadaşı Gazi Yaşargil Amerika’da eğitim kazanıyorlar. Yani Can Yücel, Babası Belediye Meclis Üyesi değil Milli Eğitim Bakanı olan Can Yücel. Yaş sınırında, torpil yapılmadan,  babası tarafından kayrılmadan. Kendi hakkı ile kazanıyor Amerika’da ki eğitimi.

 

Ancak babası Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel, oğlu kimsenin torpili olmadan Amerika’yı kazansa bile oğlunu göndermiyor. Can Yücel babasına “Baba alın terimle kazandım” diyor. Ama Hasan Ali Yücel; “Olabilir oğlum. Ama ben Milli Eğitim Bakanıyım sen kazansan bile babası gönderdi derler. Öyle şüpheye bile yer vermeyelim” diyor ve oğlunu Amerika’ya göndermiyor, arkadaşı Gazi Yaşargil’i gönderiyor. Hepimizin bildiği Büyük Profesör’ü.

 

Bizim burada da bulunan Kepirtepe Köy Enstitüleri’nden öğretmenler mezun oluyor hepsi Hasan Ali Yücel ruhu ve inceliği ile hareket ediyor. Derken  Köy Enstitüleri’ni Adnan Menderes kapatıyor. Köy Enstitüleri, Kepirtepe Öğretmen Okulu, Kepirtepe Anadolu Lisesi şeklinde değişiyor. Buradan mezun olan öğretmenlerde o köy enstitüsü ruhunu kaybediyor.

 

Belediye Meclis Üyesi olduğu zaman Belediye Başkan Yardımcısı olmak için yanlışlara göz yuman öğretmenler mi dersin, Kendisini Belediye Meclis Üyesi yapan doktorları en önce satanlar mı dersin, oğlunu işe koyduranlar mı dersi? Ne istersen var.

 

İşte bu incelikten ve bu ruhtan, günümüzdeki ruha kadar yaşanan değişim bugün Köy Enstitüleri’nden mezun olanların kemiklerini sızlatıyor.  Sana diyorum öğretmenim kim anlarsa artık.

 

“Kurban Bayramınız kutlu olsun kalın sağlıcakla…”

 

Benim bu yazıma karşı Lüleburgaz Belediyesi’nde  oğlunu  işe aldıran Avukat İsmail Yurdapan da sosyal medya hesabından bir yazı paylaşmış.

 

Yazısında; “Mesut ve bahtiyar kardeşim; anlıyorum ki işe yaramaz bir parazit olduğumu düşünüyorsun. Kısaca bir kaç noktaya dokunacağım. 25 yıl öğretmenlik yaptım. Ne işe yaradığımı öğrencilerim söyleyebilir. 
Kepirtepeliler Eğitim Vakfının kuruluşunu, vakıf senedi hazırlığı dahil tüm hukuksal aşamalarını tamamlayarak gerçekleştirdim. Değerini Baban bilir. 
Kırklareli Barosu saymanlığına arka arkaya çok kez getirildim. Elektronik ortamda hazırladığım saymanlık programı halen kullanılıyor ve Bakanlık müfettişleri tarafından iznimle alınarak tüm Barolarda benzer uygulamaya geçilmesi sağlandı. Av. Göksel Okumuş'a sor. 
Birlikte diktiğimiz ağaçları Hakan Dedeoğlu'dan öğrenebilirsin.
Yetersiz buluyorsan gel bana sor. 1980 öncesi düşünce suçlusu olarak cezaevine girişim, açığa alınışım dahil tüm yaşamımı anlatayım. Samimi isen içinde topluma yararlı bir şeyler bulabilirsin. Ya da tam aksini yapar ne açık bulabileceğine bakar yandaş medya gibi çarpıtıp ekleyerek yazarsın
Kardeşim; Ülkemizin önemli sorunu olarak ben mi kaldım. Haftalardır gündemde tutuyorsunuz.
Ertan'cığım, oğlum kabul gördüğü işe başlamadan çekildi. Daha ne istiyor ya da bekliyorsun? Hasan Ali Yücel daha sonra istifa edip görevini sırada bekleyen Meclis Üyesine mi devretmiş
?”  Bunu söylemiş.

 

 

Ben de buradan diyorum ki “İsmail Abi sana 31 Ağustos’a kadar bir şans veriyorum Eğer 31 Ağustos’a kadar çıkıp “Ben yanlış yaptım. Lüleburgaz halkından ve partimden özür diliyorum. Başka kişilerin çocuklarının hakkını yedim. Bu nedenle istifa ediyorum Deyip Belediye Meclis Üyeliği’nden istifa edersen  ben de Belediye Meclisi’ne girdiğimde katıldığım ilk toplantıda istifa edeceğim. . Senin için ne önemli bilmiyorum Ama ben senin sevdiğin kadar Belediye Meclis Üyesi  olmayı  sevmiyorum.  Çünkü benim için Adalet önemli. Hakkını yediğin ailelerin çocuklarının hakkı önemli.  Hem böyleliklCHP’li üyeleri de boynu büyük bırakmamış olursun ne dersin?

 

Ama 31 Ağustos’a kadar bilesin uyanıklık yapmaya kalkma sakın.

 

 Bu arada  İsmail Abi, Hasan Ali Yücel’in de istifa etmesine gerek yok çünkü oğlunu senin gibi Belediye Meclis Üyesi olduğu kuruma aldırmadı. Anlarsın ya.

 

Evet;   ben varım  İsmail Ağabey, ya sen?

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek