HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 06 Ağustos 2019, Salı 09:26:28 tarihinde eklendi. 1574 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP AK PARTİ SEÇMENİ ALT GELİR ÜST GELİR GRUBU -

CHP AK PARTİ SEÇMENİ ALT GELİR ÜST GELİR GRUBU

 

31 Mart seçim sonuçlarının tahlillerini yaparken sol çevrelerince kullanılan kelimeler bunlar diyorlar ki “Ak Parti ve MHP’ye alt gelir grupları oy veriyor CHP’ye ise üst gelir grupları oy veriyor.” Bu cümleden hareketle kendilerine bir üstünlük atfediyorlar. Yine devamla “Genç ve okumuş seçmende de yani üniversite okuyan kitlelerde de CHP’nin açık ara önde olduğunu” söylüyorlar.

Evet, bu sözler garip bir şekilde Türk seçmeni bakımından doğrudur. Dünyanın her yerinde zenginler sağcı, fakirler ise solcuyken Türkiye’de bunun tam tersi zenginler solcu yani CHP’li fakirler ise sağcı yani Ak Parti ve MHP’lidirler.

Bir başka gariplikte dünyanın her yerinde zenginler dindar, fakirler dinden daha uzak iken yine Türkiye’de fakirler daha dindar zenginler ise inançsızlığa yani ateizme daha yatkındır. Zaten zenginlikle okumuşluğun birbirleriyle ilgili ve alakası vardır. Mesela ben fakir bir aile çocuğuyum. Babam şehit evladı alabildiğine fakir, köyümüzde bir Yörük obası ben on iki yaşından sonra ilkokul yapılmış nasıl okuyayım?

Zaman zaman yazarım Balkan Harbi 1912, Birinci Cihan Harbi 1914, İstiklal Harbi 1919 başladı peşpeşe on bir yıl sürdü o müddette hiç evine gelemeyen veya şehit olanların çocukları ya fakirlikten ya da yetimlikten siyasete katılamadı. CHP kurulduğunda bizim nine ve babalarımız yaşama derdindeyken CHP teşkilatlandı kimlerle kuruldu ve teşkilatlandı? Tabi ki köyün ve kasabanın zenginleriyle öyle ya parti büyüğünü doyurmak kuzu kesmek lazım. Peki, bunu kim yapabilir yani zengin kim? Tabiki bir şekilde savaştan yırtan yani savaşa katılmamış olan. Yahu on bir yıl cephelerde sürünen birisinde zenginlik kalır mı? Anlayacağınız CHP bu şartlarda kuruldu ve öylede kaldı. Çocuklarını en iyi okullarda kolejlerde okutuyorlar. Biz ise aş ekmek derdindeyiz. İstanbul’un Şişli, Kadıköy, Bebek Ankara’nın Çankaya, İzmir’in kordon boyu banko sizindir “övünebilirsiniz beyler.” Amma şunu da unutmayın “Türkiye’de ALT GELİR GRUPLARIYSA ÜST FİKİR GURUBUDUR.”

Sizin en akıllınız, yani genel başkanınız kağıda bakarak bile İstiklal Marşı’nın ilk sırasını okuyamadı “Alsancak”  yerine “Alçak” dedi. CHP’liler bu ülkeye yapılan her hizmete karşı çıktılar. Ben İstanbul Boğazı’na yapılan ilk köprüye en ateşli bir şekilde karşı çıkan CHP’ye önemi ve faydası görüldükten sonra “Artık bu partiye kimse oy vermez” sanmıştım. Hala CHP oy alabiliyor. Şu cahil diye aşağıladıkları sağ seçmenden hiçbir köprüye, baraja, santrale, havaalanına itiraz duymadım. Çünkü sağcılar akıllı insanlardır. O eserlerin faydalı olacağını anlayabiliyorlar. Ne diyor İlber Ortaylı? Cahil kendi nefsinde tutarlıdır, bilmediğini bilir, tehlikeli olan YARI CAHİLDİR. O her şeyi bilirim zanneder…” Tamda CHP seçmenini anlatmış. Bilmedikleri bir şey yoktur. Hiçte bir şey bilmezler, ağızları da hiç kapanmaz. Kibirleri de aşağılık kompleksinden gelir. Bizi aşağılıyorlar ya bende bir analiz yapayım istedim, üzdüm mü? Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek