Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu yazı 12 Temmuz 2019, Cuma 09:36:31 tarihinde eklendi. 1689 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HERKES KONUŞUYORDA ŞEHİTLERİMİZE SORDUK MU? -

HERKES KONUŞUYORDA ŞEHİTLERİMİZE SORDUK MU?

 

Askerlikte en büyük rütbe nedir? Onbaşılık mı, çavuş mu, başçavuş, astsubay mı veya subay yani teğmen, üsteğmen mi, yüzbaşı, binbaşı, yarbay mı?

Yahut da tuğgeneral mi, tümgeneral mi, korgeneral mi, orgeneral mi? Ya da hepimizin aklından geçen mareşal mi? Hayır hayır bunların hiç birisi değildir. Askerlikte en büyük rütbe ŞEHİT’lik rütbesidir. Askerde bir er bile şehitlik mertebesine ulaştığından, o artık rütbe olarak en büyük olmuştur. Bu bir askeri kanun ve gelenektir.

Peki, bunu şimdi ben neden yazdım?

Her konuda birçok kimse konuşuyor, fikir beyan ediyor da şehitlerimiz hiç konuşmuyor. Diyeceksiniz ki “şehit nasıl konuşsun” tabi ki “lisanı hal ile” yani haliyle, yaşantısıyla, şehit olmazdan önceki hayatıyla, sözleriyle konuşur. “Halin konuşması (ağzın) kalin konuşmasından güçlüdür (keskindir)

Bu ülkeyi biz şehitlerimize borçluyuz değil mi? Eğer özgürsek, ben şu yazılarımı rahatça yazabiliyorsam, ezanı duyup camiye gidebiliyorsam. Diğerleri tatile, plaja, parka veya meyhaneye veya sokağa gidebiliyorsa hepimiz, herkes şu rahat hayatını cephelerde canını feda eden o aziz şehitlerimize borçluyuz değil mi?

Öyleyse şehitlerimize neden sormuyoruz? Neyi mi? Anlatayım.

Mesela diyanetin kaldırması meselesini, mesela baş örtüsünü (Barış Yarkadaş baş örtülü memurlardan çok şikayetçi de) mesela din, iman ve kültür meselelerini birilerinin bize dayatmak istediği hayat tarzını (Prof. Türkan Saylan “siz yüzde doksan beşte oy alsanız yine de bizim dediğimiz olacak” demişti)

Birinci dünya harbinde resmi rakamlara göre dört yüz bin (esasta milyonlarca) İstiklal harbinde on binlerce şehit verdik. Halen de durmadan şehitlerimiz gelmeye devam ediyor. Bu kadar şehidin içerisinde sizin savunduğunuz, sizin fikrinizde tek bir kişi var mıdır? Bana birisi şunu söylesin “filan cephe de, filan siperde şehit olan filan kişi diyaneti istemiyordu” var mı öyle bir kişi. Her kim bu ülkede ezanı Kuranı yasaklamaya kalkmışsa o şehitlerimize ihanet etmiştir. “Allah Allah” deyip ölüme giden bir şehit en büyük ise onu sözü de en büyük olmalıdır.

Ben yine biraz uçuk konuşacağım. Hep söylüyoruz Atatürk Çanakkale de 57.ci alaya “Ben size ölümü emrediyorum” demiş. Vay be ne büyük adammış. İyi de ölüme gidenler küçük mü? Onlar büyük değil mi? Bu güne kadar hep ölümü emredeni övdük de ölüme gidenleri dinlemedik. (askeri strateji tamam da) “gitmiyorum git sen öl” deselerdi ne olacaktı? Eğer koskoca bir alay ölüm emredildiğinde gözünü kırpmadan gidiyorsa onları şehadete koşturan iman ve kültür bu milletin en büyük DEĞERİDİR. Her kim de bu iman ve kültüre saldırırsa BU MİLLETİN DÜŞMANIDIR, vesselam. Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek