Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 25 Haziran 2019, Salı 09:31:26 tarihinde eklendi. 2514 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ESKİ ANILAR - Metin Dikener

ESKİ ANILAR

 

Yapı Kredi Bankasının sahibi Sn Mehmet Kara. Mehmet Avrupa’ya giderken Lüleburgaz’da sevdiğim bir arkadaşım var onu göreyim der. Kesebir oteline gelir, rahmetli Ahmet ağbiyi görür iki samimi arkadaş hasret giderir. Beraber öğlen yemeği yenir. Ahmet ağbi Mehmet kahvelerimizi Yapı Kredi bankasında içelim hem sen de bankanın yerini görür hemde ben çok sevdiğim bir kardeşim olan yeni müdür olarak atanan bu kardeşime başarılar dileriz der. Peki denir bankaya gelinir. Çiceği burnunda yeni müdür olan başarılı çalışmalarıyla müdürlük koltuğunda oturan Mümin Ören ağbimiz bankaya önde giren Ahmet ağbiyi görünce yerinden kalkarak hoşgeldiniz der odasına davet eder. Hal hatır sorulur. Ahmet ağbi arkadaşımla seni ziyarete ve tebrik için geldik. Yemeğimizi yedik, kahveleri burada içmeye karar verdik. Mümin ağbi ne demek Ahmet ağbi der, kahveler söylenir. Kahveler gelirken Ahmet ağbi ile Mümin ağbinin sohbetleri devam eder. Turgutbey Köyünde işler nasıl? At  bakımı, at yarışları derken Mümin ağbi fazla ilgilenmediği, yanında getirdiği arkadaşını da merak eder Ahmet ağbiye arkadaşınız ne iş yapıyor der. Ahmet ğbide bu benim çok sevdiğim  atları da olan  bir arkadaşım. Mümin ağbi geçte olsa beyefendi size de tanıdığıma memnun oldum sözünü bitirmeden bu çok değerli arkadaşım aynı zamanda  bu Yapı Kredi bankasınında sahibi der. Mümin ağbi yerinden kalkarak  birazda şaşırarak  beyefendi bir emriniz var mı der. Ahmet ağbi kahvelere teşekkür eder. Yapı Kredi Bankasının sahibi Sn Mehmet Kara’yı beraber yolcu ederler. Bu anısını Mümin ağbi bana anlattı. Aslında yaşanmış güzel bir anı. Saygı ve rahmetle anıyorum.

Bu vesile ile rahmetli Seyfettin Paluza’da renkli kişiliği ile iyi bir arkadaşım idi. Seyfi okuma yazması var ama ilkokul diploması yok. Seyfi’ye okulumuza iyi bir bağış yap.  İmtihan edip sana diploma vereceğiz. Tamam der sorulara cevap verir. İmtihan da bir iki harf yapmasıda istenir Seyfi A harfinin iki çatalını yaptı orta çizgisini çizmedi.  Seyfiye A harfinin orta çizgisi çizilecek dediler, Seyfi yine çizmedi ben para verdim siz çizin diyerek tüm öğretmenleri güldürdü. Seyfi bana geldi arkadaşım piyasada karaborsada bile dondurma makinası yok. Uğur Dondurucu sahiplerini tanıyorsan Nazilli’ye giderim dedi. Kartımı çıkardım gerekeni yazdım. Bir kaç gün sonra seyfi yanıma geldi. Dondurma makinasını iskontalı fiyatla aldım. Bu kartı verip sana çok selamda söylediler. Maksut Mesut ve ben oturduk gırgır yapıyoruz. Maksut ve Mesut Seyfi’yi kızdırıyorlar, söylediklerini de bana tastik ettiriyorlar. Seyfi çok kızdı. ‘’Adebe  size rest çekiyorum ama Metin hariç’’ demez mi? Güldük tabi buda geçmiş yaşanmış bir anı idi. Bu çok değerli arkadaşlarımı da rahmetle anıyorum. Geride bıraktıkları evlatlarına işlerinde başarılar, sağlıklar diliyorum.

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek