Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu yazı 21 Haziran 2019, Cuma 09:57:20 tarihinde eklendi. 1488 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SOLCU ARKADAŞLAR NE DİYORSUNUZ, S400’LERİ ALALIM MI? -

SOLCU ARKADAŞLAR NE DİYORSUNUZ, S400’LERİ ALALIM MI?

 

Bize S-400’ler lazım mı? Uzmanlar lazım olduğunu söylüyor. Ne işe yarıyor bu S-400’ler? Bu füzeler hava savunma silahlarıymış. Bizim ülkemizin havadan gelecek gerek uçak, gerekse balistik füzelere karşı yeterli savunma sistemlerimiz yokmuş. O yüzden söylendiğine göre dünyanın en iyi hava savunma sistemi olan S400’leri almaya karar vermişiz. Bu sistemler Rus yapımıdır. Türkiye ilk defa batı dışında bir ülkeden, yani Rusya’dan silah alıyor. Amerika S400 almamıza şiddetle karşı çıkıyor.

Peki ABD S400 almamıza neden karşı çıkıyor?

Lafı hiç dolandırmaya gerek yok “Bir gün Amerika veya yavrusu İsrail Türkiye’yi vurmaya karar verirse önünde engel görmek istemiyor? Var mı başka izahı? Sınırlarımızda bizi tehdit eden kim var? Rusya değil yoksa S400’leri bize vermezdi. İsrail ve Yunanistan ve de arkasındaki batı haydutları var değil mi? İşte Amerika’nın karın ağrısı buradan geliyor?

Türkiye ilk defa bağımsız olmaya çalışıyor.

Savunmasını başkalarının yardımına ve planlamasına bırakan ülkeler bağımsız sayılmazlar. Maalesef bu güne kadar Türkiye savunmasını, NATO ve Amerika’ya bırakmıştı. Silahlarımızın da yüzde doksanı ya ABD ya da diğer batı ülkeleri yapımıydı. Ne zaman kullanmaya kalksak “bizim silahımızı kullanamazsın” itirazıyla karşılaşıyorduk. Anlayacağınız düşmanlarımızı da dostumuzu da onlar tespit ediyorlardı. İlk defa silahımızı da kendimiz yapmaya ve dilediğimiz yerden almaya karar vermeye başladık. Böylece düşmanlarımızı da, dostlarımızı da, menfaatlerimizi de görmeye kendimiz seçmeye başladık.

İyi mi oldu, kötü mü oldu? S400 mevzuu çok net bir imtihanımızdır. Seçimlerde, sokaklarda, televizyon programlarında, sınırlarımızın etrafındaki çatışmalarda birçok alandaki olumsuzluklarda S400 meselesinin yansıması vardır. Tabi bu tek başına değil. Dedik ya bağımsız oluyorsunuz. “Bağımsızlığın bedeli vardır” bunu ödüyoruz. İlk gündeme geldiğinde Bayan Akşener karşı çıkmıştı. Daha o zaman bir projenin figüranı olduğunu anlamıştım. Kişinin sözünden ve davranışından ne olduğunu anlarız. “kavun değil ki sağını solunu yoklayıp koklayalım” CHP Genel Başkan yardımcısı da “bir süreliğine tehir edelim” dedi. Fakat Tayyip Erdoğan kararlı “O iş bitmiştir.” Deyip kestirip atıyor. Ey solcular siz ne düşünüyorsunuz? Hani biz “ne ABD, ne Rusya ne Çin her şey Türk’e göre Türk tarafından, Türkiye için” derdik de siz ısrarla bizi Amerikacılık’la suçladınız ya. İşte size ispattı. Hadi gelin Erdoğan’ı destekleyelim. Benim on beş yıl önceki yazılarımı okuyanlar bilir, Erdoğan’ın karşısındaydım, olayı gördüm, şimdi destekliyorum. Siz ne zaman göreceksiniz? Hala ABD ajanlarının iftira ve yalanlarıyla mı oyalanacaksınız? Hani şu Mahsuni’nin bir türküsü vardı ya, siz onu çok dinlerdiniz. Şimdi bir daha dinleyin “Amerika katil katil…” Amerika hala o katildir. Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek