HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 25 Nisan 2019, Perşembe 09:35:46 tarihinde eklendi. 3117 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Kazancımız İnsan” -

“Kazancımız İnsan”

 

Realty World 2018 yılı değerlendirme toplantısını Kıbrıs’ta yaptı. 2019 yılına ait yeni projelerin ve hedeflerin paylaşıldığı toplantı sonunda 2018 yılı ödülleri dağıtıldı. Lüleburgaz’ın ve Ofisimizin adını duyurduğumuz Kıbrıs’tan iki ödülle döndük.

Gayrimenkul üzerine sıkça yazmadığım köşemi bu hafta Özgür Hocamızın yazısını uyarlayarak Gayrimenkul işine ayırdık.

 Gayrimenkul satışı dışarıdan bakıldığında oldukça kolay gibi görünür. Oysaki satışın temelde üç dinamik unsurdan oluştuğunu söyleyebiliriz, satıcılar, müşteriler ve satış süreci dinamikleri.  Çoğu zaman olay sadece afiş asmak ve 2-3 kez evi göstermek gibi algılanır bizim sektörümüzde. Pe ki tam olarak bizler, yani Gayrimenkul Profesyonelleri açısından bakınca süreç nasıl işler, değinelim.

Klasik emlakçılar açısından olay basitçe bir gayrimenkul bulup irtibata geçen herkese orayı göstermek üzerine kurgulanmıştır. Bu yapılırken de gayrimenkul sahibinin söylediği fiyat itirazsız kabul edilir, bilgilendirme çoğu zaman yapılmaz ve genelde de boşa kürek sallanır. Tabi bu süreç esnasında olan gayrimenkul sahibine olur, zira evi satmak yerine evin kendi istediği fiyattan satılabilme hayalini kurmak ile yetinir. Biz profesyoneller içinse satış bir sürecin sonucudur ve o süreç ne yazık ki alıcı adayları tarafından pek görülmez. Bu sebeple anlamsız pazarlıklar ve bu pazarlık esnasında düşüncesizce söylenmiş cümleler ile muhatap oluruz; “Ne yaptınız ki? Bir kez daireyi gösterdiniz bu kadar para çok fazla değil mi? Benden çok para kazanıyorsunuz, bunu hak ediyor musunuz?” vb…

Aslında bizim yaptığımız en önemli adım gayrimenkul sahibini bilgilendirmek, fiyat ile ilgili öngörülerimizi sebepleri ile masaya koymak, bir güven bağı kurabilmek, satılabilir fiyat konusunda mutabık kaldıktan sonra ise çalışmak, çalışmak ve yine çalışmaktır. hele hele mal sahibini gerçek fiyata ikna etmek ise hiç mi hiç kolay değildir. Çünkü bin bir emekle alınmış bir gayrimenkulün fiyatında en ufak bir geriye çekilme talebi bile ciddi bir direnç ile karşılaşmamıza sebep olur ve bu sebeple çoğu zaman portföyleri geri çevirmek zorunda kalırız. Bu durum sektörü anlamamış emlakçılar açısından çok manasızdır, çünkü genel uygulama fiyata bakmadan almak ve vur, kır, parçala mantığı ile daireyi birilerine gösterirken bin bir türlü abartı ile tabiri yerindeyse birilerine o gayrimenkulü çakmaktır. Oysa bizim bu sürece böyle bakabilmemiz mümkün olmadığı gibi, böyle bakan kişilerle de beraber iş yapabilmemiz pek mümkün değildir.

Realty World BİLİŞİM Gayrimenkul olarak bizim ve tüm Gayrimenkul Profesyonellerinin inancı yaptığımız işin yer göstermekten öte bir danışmanlık olduğu, bu sebeple piyasanın işaret ettiği rakamları sebepleriyle birlikte ortaya koyarak mal sahibini bilgilendirme gerekliliğidir. Bunun sonucunda bizlerle çalışmamayı tercih edebilirler ancak ben görüyorum ve inanıyorum ki gerek kendim gerekse ofisimdeki meslektaşlarım için bugüne kadar kontak kurduğumuz mal sahiplerinin (istisnalar hariç) hakkımızda olumlu düşüncelere sahip olduğu yönündedir. İnsanların hayatlarına dokunabilmek için çalışıyoruz. Bunun için ücretsiz ekspertizler yapıyoruz, mal sahiplerini ve müşterileri ofisimizde ağırlayarak bilgilendiriyoruz, sorularına cevap vermeye, dertlerine derman olmaya çalışıyoruz. Bu işte en büyük kazancımızın insan olduğuna inanıyoruz ve bize güvenenleri mutlu edebildiğimizi, hayat koşuşturması içerisinde onlara bir kolaylık sağladığımızı, maddi anlamda onlar için ortaya bir fayda çıkarabildiğimizi görmek yaptığımız işin tüm yorgunluğunu alıyor.

Siz de kendinize yakışan bir Gayrimenkul Profesyoneli ile çalışıyorsanız zaten ne demek istediğimi anlıyorsunuzdur. Yok eğer henüz anlattığım gibi biri ile karşılaşmadıysanız biraz daha dikkatli bakın etrafınıza çünkü mutlaka ama mutlaka güvenebileceğiniz, size fayda sağlayacak ve bunu yaparken de keyifli bir süreç yaşayacağınız biri çok yakınlarınızdadır. Sevgiyle Kalın…

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek