Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu yazı 18 Nisan 2019, Perşembe 09:32:17 tarihinde eklendi. 3537 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Mızıkçı mızıkçı” -

“Mızıkçı mızıkçı”

 

Seçim sonrası, 1 Nisan Pazartesiden itibaren her şey normalleşir. Seçim sonuçları kesinleşir. Kazanan mazbatasını alır. Bu dakikadan sonra bir anormallik olmaz. Olamaz... Diyorduk. İlimizde düşündüğümüz gibi oldu ama Türkiye seçimden sonra normalleşmedi normal olmayan bir sürece girdi. Yenilen, oyunu bozan mızıkçılık yapmaya başladı.

Çocukluğumuz oyunlarını düşünüyorum henüz teknoloji oyunları yaratılmamıştı. Gazoz kapakları, misket, mahalle futbol maçlarının oynandığı yıllar. Bu yıllarda da kaybeden, yenilgiyi kabullenemeyen oyunu bozardı. Biz de oyunu bozana (kendimizi de güvene alacak mesafeyi bırakarak) hep bir ağızdan koro halinde  “mızıkçı, mızıkçı” derdik. Ama çocuktuk, ne mızıkçı, kendisine “mızıkçı” denmesine aldırırdı, ne de biz arkadaşımızı dışlardık. Bir süre sonra yaşananları unuturduk, arkadaşlıklar devam ederdi. Ancak son on beş gündür Türkiye’de yaşananlara baktıkça, o eski günleri hatırlıyorum.  Seçime kadar yurttaşları bir beka sorunu varmış gibi korkutarak etkileme siyaseti iktidara bir yarar sağlamadığı gibi, ters tepmişe benziyor.

Kırklareli’nde bağımsız olarak girdiği seçimi kazanan Mehmet Siyam Kesimoğlu'na Cumhur İttifakı'nın adayı MHP'nin adayı Derya Bulut itirazda bulundu. Sayım işlemi tamamlandı ve Kesimoğlu, 114 oy farkla belediye başkanlığını kazandı. Mazbatasını aldığında ilk kutlayanlardan biri de Derya Bulut Oldu. Kaybedenin kazananı tebrik etmesi, kazananın da tebriği alçak gönüllülükle kabul etmesi erdemdir. “Mızıkçı mızıkçı” diye tempo tuttukları Kesimoğlu için de umarım CHP kurmayları bu erdemi gösterir.

Lüleburgaz’da da değişen bir şey yok. Kaybeden kazananı tebrik etti. Mızıkçılık yapan olmadı. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, AKP adayı aynı zamanda eski öğrencim Akın Kamacı, ilçe başkanı Tanzer Koç ile oturup gündemi konuşabiliyoruz. MHP ilçe başkanı İlkay Karataş ile birlikte maç izliyoruz. İYİ Parti ilçe yöneticileri ile Lüleburgaz sorunlarını yine konuşabiliyoruz. Ben yine sabah Muhtarın kahvede oturuyorum. Aynı yollardan işe gidiyor, Karpa’nın önündeki seyyar satıcıdan alışverişimi yapıyorum. Otopark aynı, temizlik görevlileri değişmemiş, berber Yüksel yine aynı. Yani değişen hiçbir şey yok. İktidar partisi dışında bir parti alırsa sanki kavga yaşanacak, ülkenin bekası, terörist seçmen gibi, korku havasına rağmen, gerek bu kentlerde, gerekse tüm yurtta insanlar yeni bir güne, yeni umutlarla uyandılar.

İstanbul’da seçim yenileme senaryoları için harcanan enerjiyi ve zamanı ekonomiyi, açlığı, işsizliği önlemek, istihdam sağlamak, hukuku egemen kılmak için kullansalar daha umutla uyanacağız. Büyükşehir Belediyesi’nin arşivlerinde evrak dosyalarında, bir yerde büyük sırlar bulunmuyorsa, artık hezimeti kabullenip, mızıkçılık yapmayı bırakıp, kazananı tebrik etme erdemini gösterme zamanıdır. Sandıktan başka bir sonuç çıkmaz. “Atı alan Üsküdar’ı geçti. “

Sevgiyle Kalın.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek