Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu yazı 18 Nisan 2019, Perşembe 09:32:00 tarihinde eklendi. 2704 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz CHP, Türkiye’ye örnek oldu - Ertan Bayer

Lüleburgaz CHP, Türkiye’ye örnek oldu

 

Türkiye Cumhuriyeti’nde 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde ülke genelinde önemli değişiklikler oldu. 3 Büyükşehir’i  CHP ve İYİ Parti birlikteliği kazandı. Bu sonuçlar önümüzdeki dönemde Milletvekili Genel Seçimleri’nde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de önemli değişikliklerin olabileceğinin sinyalini verdi.

 

Kendi bölgemize gelince CHP Lüleburgaz’da İYİ Parti ile birlikte ittifak yapmadan yüzde 66,5 oy oldu. Bu oran Lüleburgaz CHP’yi Trakya’da birinci, Türkiye genelinde ise 11. yaptı.  CHP Kırklareli’nde İYİ Parti ile birlikte ittifak yapmasına rağmen seçimi aday göstermediği bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu’ na kaptırırken çantada keklik olan Pınarhisar ve Büyükmandıra gibi yerleri de yanlış tercihlerle kaybetti.

 

CHP Lüleburgaz’da ise CHP’nin bu kadar yüksek oy almasında  Belediye Başkan adayının üye bazında ön seçim ile belirlenmesi büyük rol oynadı. Murat  Gerenli atama ile gelseydi partide de diğer aday adaylarını destekleyenlerin boynu büyük kalacaktı. Ancak Murat Gerenli’nin ön seçimden çıkması ile tüm kırgınlıklar unutuldu, ön seçimin ardından parti tek yumruk olarak seçim çalışmalarına başladı. Adayın sevilmesi ve ilçe başkanının fedakarlığı başarıyı getirdi.

 

Şimdi burada CHP’nin Kırklareli Merkez ve Pınarhisar’daki adayını değiştirenlerin, Kırklareli Merkez’deki ön seçim talebini red eden parti görevlilerinin bundan ders çıkaracağını umuyoruz.

 

Mevcut belediye başkanı ve belediye meclisinin de güzel işlere imza atacağını düşünüyoruz.  

 

Kalın sağlıcakla…

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek