Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 15 Mart 2019, Cuma 09:37:43 tarihinde eklendi. 1151 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İSTİKLAR MARŞINI BİLMEYEN MEHMET AKİF’İ NE BİLİR? -

İSTİKLAR MARŞINI BİLMEYEN MEHMET AKİF’İ NE BİLİR?

 

Televizyonda rastladınız mı bilmem. Ben gördüm ve çok güldüm, tabi çokta üzüldüm. Kılıçdaroğlu her zaman ki gibi yine havalı bir şekilde söze başlıyor. Önce giriş yaparken Tayyip Erdoğan’a çatıyor. “O istiklal Marşını bilmez” diyor ve önündeki kağıda bakarak ilk sırasını okumaya çalışıyor. “Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen” buraya kadar elindeki nota üç defa bakan Kılıçdaroğlu sonunu şöyle tamamlıyor. “Alçak” yani Alsancak, değil “Alçak”. Şimdi güleyim mi, üzüleyim mi, yoksa kızayım mı? Anasınıfı öğrencisi beş yaşındaki yavrularımızın bile bildiği İstiklal Marşımızın ilk sıralarını koskoca ana muhalefet partisi genel başkanı nasıl bilmez? Buna üzülünür. Ama bir de aklımdan şu geçiyor. Bu adamın anası, babası ve seceresi malum, bir de her fırsatta ülkemin ve milletimin düşmanlarının yanında vaziyet alıyor. Olaya bu açıdan bakınca sakın bize, yani Türk milletine hakaret için son kelimeyi “Alçak” olarak söylemiş olmasın? Akla daha yakın olan bu ihtimali de düşündükçe tepem atıyor. İstiklal Marşını bilmiyor olması da normal. Çünkü onun okuduğu yıllar ve okuduğu okullarda komünistler marşımızı okutturmuyorlardı. Yani birçok okula bayrağımızın asılamadığı, marşımızın söylenemediği yıllarda ve yerlerde tahsil gördü bu adam. Eh, tineti ve seceresi de buna uygun, o zaman bilmemesi normal. Bir de normal    olmayan bir adamın Atatürk’ün partisini ele geçirmiş olmasıdır. İstiklal marşımızda “Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın” deniyor. Bu alçaklar kimler? Tabi ki PKK, FETÖ dahil bütün düşmanlar.

Ben bu yazıyı sekiz martta yazdım. O günü belediyeye girip şöyle bir kolaçan ettim. Kadınlar günü falan filan vardı. Bir de salonda insan boyunca Aziz Nesin fotoğrafları vardı. Bu resim orada uzun zamandan beri duruyor. Geçenlerde belediyemiz Nazım Hikmeti’de andı, bilmem kaçıncı doğum günüymüş. Aziz Nesin’inde Nazım Hikmet’inde ortak yanları, ikisinin de Ateist yani, inançsız, yani Allahsız olmasıdır. Bunlar milletimizin en büyük şair ve edebiyatçıları değiller. Bizim belediyemiz bunlara neden bu kadar değer veriyor? Yoksa inançsız ve Allahsız olduklarından mıdır?

12 Mart İstiklal Marşımızın kabulü ve de Mehmet Akif’in anma günüdür. Şairlikse Nazım Hikmet’ten bin kat üstündür. Adam İstiklal marşımızı yazmış. Yahu daha ne denir? Ey Belediye eğer şair anacaksan Mehmet Akif’i anacaksın. Eğer salonlara büyük boy edebiyatçı posteri koyacaksan işte sana Mehmet Akif. Onun resmini koy. Yoksa sizi rotaryon ve Siyonistler mi idare ediyor? CHP Genel Başkanı İstiklal Marşının tek satırını bile bilmiyorsa “Biz Mehmet Akif’i nereden bilelim” mi diyorsunuz? Saygılarımla

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek