İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal’a veda
Turhal Kaynak hayatını kaybetti
Serbülent Avcu’dan “GELİN CHP’YE YENİDEN ÜYE OLUN” çağırısı
Alman ve İspanyol bisikletçilere Türk misafirperverliğini gösterdiler
Bu yazı 28 Şubat 2019, Perşembe 09:23:44 tarihinde eklendi. 3884 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Seçim mi yoksa Geçim mi ?” -

“Seçim mi yoksa Geçim mi ?”

 

Yaklaşık bir ay sonra yapılacak olan belediye seçimleri, başta iktidar partisi olmak üzere tüm siyasi partilerin birinci gündemi.

Kahvehanede de gündem işçi sınıfının, emekçinin, köylünün, konuştuğu işsizlik ve hayat pahalılığı. Bakkalda manavda veya markette fiyatlar alabildiğine artmış. Sofranın en temel maddesi patates soğan fiyatını söylemeye gerek yok.

Her şey ortada, cebimizdeki para her gün eriyor. Özellikle inşaat ve yan sanayisinin durumu ortada olduğuna göre, kahvehanelerde geçici de olsa bir işe girmek için sıra bekleyenlerle dolu.

Sömürü düzeninin illeti ekonomik kriz yeniden omuzlarımıza çöktü. Bu nedenle seçim, hangi seçim olursa olsun çok önemseniyor. Vatandaş geçim derdinde olduğu için ortaya böyle bir manzara çıkıyor.

Yoksullar, çöp tenekelerinde yiyecek ararken, küçük esnaf siftah yapamadan kepengini kapatıyor. Halk bu ortamda seçimi değil, geçimi düşünüyor

Bizimle dalga geçer gibi açıklamalarda bulunuluyor. “’Hedef tutturduk “ diyen Bakan neyin hedefini kastediyor. Maalesef seçimin sorunları çözdüğünü pek göremedik. Belki geçici olarak iyileştiriyor ya da öteliyor.

İşsizlik, 3600 ek gösterge, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) gibi seçim vaadi olan en önemli konular, sorunlar sadece lafta sonra da rafta kaldı.

Belediye seçimi olsa bile bu seçim genel seçim havasında geçecek gibi görünüyor.

Bazı Büyükşehir belediyelerinin bütçesi, çoğu bakanlığın bütçesinden daha büyük ve hal böyle olunca belediye bütçelerinden dağıtılan paranın ve rantın sürmesi söz konusu oluyor. Bir de yapılan yolsuzlukların, vurgunların gizli kalması gerekiyor.

İktidar da muhalefet de adaylarını bu ilişkiler ağını en iyi sürdürebilecek kişilerden seçme yolunda olunca her partide itirazlar, tartışma ve istifalar. Acıkan Ne Olsa Yer, Acıyan Ne Olsa Söyler ” misali.

Vatandaş geçim derdinde iken, seçim derdine düşen siyasetçi de bunu fırsata çevirme peşinde. Bunun ayağını kaydıralım, Şunun yerine koltuğa bunu oturtalım, bu bizim adamımız diyen siyaset fırsatçılarının listelerinde bunu görmemek için kör olmak gerekiyor. Eh işte.  Abdalın dostluğu köy görününceye kadarmış.

Seçimlere sayılı günler kala çalışmalarına hız veren belediye başkan adayları, muhtar adayları hatırlatmadı demeyin.

Vatandaş seçimden çok geçim derdinde. “ Evde yiyecek Ziytin (zeytin) yok” diyerek çayını yudumlayan Mert kardeşim, Belediyelerden kaldırım ve çöp toplamanın ötesinde ihtiyaçlarının tespit edilerek o yönde projeler yaratılmasını bekliyor.

Cam çerçeve işleri yapan Ahmet usta; İşsizliğin hat safhada olduğunun farkına varılarak, bölgede işsizlik sorununa çözüm olacak projeler bekliyor.

Kahvede gündem seçim ve geçim. Hep bir ağızdan bağırılıyor. Seçilenler unutmayın.  Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı da unutmaz.” Bir oyla gelen bir oyla da gidebilir. Sevgiyle kalın…  

 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek