Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 18 Şubat 2019, Pazartesi 09:40:25 tarihinde eklendi. 2212 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ANILAR-1- - Metin Dikener

ANILAR-1-

 

Eski futbolcu arkadaşlar buluşup, Muhasebeciler Lokalinde Galatasaray-Benfika maçını seyrettik. Tabii özellikle futboldan ve de yaşadığımız o eski güzel anılardan bahsettik. Necati Kayhan’la Lüleburgazspor’da futbol oynadığım yıllarda antrenörümüz Kadir Giderler idi. ‘Bir maçta sakatlandım. Menisküs teşhisi kondu. Doğru mu yanlış mı onu da bilemiyorum. Kadir hoca sen bana lazımsın diye ayağımın tedavisini üstlendi. Patates aldık. Ayağımı kaynattığımız patates ve gazla güzelce sardık. İki üç gün sonra tamam dedi, bant açıldı. Hoca ayağın iyileşti. Bu haftaki maçta mutlaka oynayacaksın. Antremana çık. Antremana çıktım ayağımı kontrol ettim. İyi olduğunu hissettim. Sonra hoca beni galiba oynatmaktan vazgeçmiş. Futbolcu arkadaşlarım Kadir hoca seni lokalde bekliyor, dedi. Gittim. Buyrun hocam. Necati bak oğlum senin ayağını bir kere daha kontrol edeceğim dedi. Sakat sağ ayağım yerine sağlam sol ayağımı kontrol etti. Ayağıma bir sağdan, bir soldan iki tokat attı. Sonra durdu. Hoca beni oynatmayacak ya, ‘Oğlum sen kesin menisküssün bu ayakla sen futbol değil, doğru dürüst yolda bile  yürüyemessin’. Ya hocam benim sağ ayağım sakat sol ayağım değil. Biz kahkaha ile gülüyoruz. Söze Ruhi Dalboy girdi.  Hüsnü ile Metin Adalet’li, Ben  Necati ve Ercan Yeşilova’lıyız. Trakya’da o yıllarda büyük  bir zevkle izlenen ve de beklenen derby dediğimiz maçlar oynanıyordu. Edirne’de Suspor, Edirnespor ve Kırklareli’nde Başakspor, Kırklareli Gençlikspor  ama en önemlisi bizim  sizinle oynadığımız Yeşilova-Adalet maçları idi.Adalet’le oynayacağımız maçlardan evvel Oymak Palas otelinde kampa giriyorduk. Ruhi Dalboy’un bu sözleri aramızda oynanan bir çok maça götürdü. Ama bir maç vardı, Benim için büyük anlam taşıyordu. Hafta içerisinde askere gitmem gerekiyordu. Askerlik şubesinden yöneticiler özel izin aldı. Pazar günü  maçı oynayacak  pazartesi günü askere gidecektim.’ Alpullu sahasında Yeşilova’da Ruhi sol bek oynarken, Necati Yeşilova’nın bende  Adalet takımının takım kaptanları idik.  Maçı da attığım golle 1-0  kazandık. O akşam davullu  zurnalı taraftarlarımız ile beraber eğlendik.

Ercan Doğanoğlu. ‘Ben yazlık maçlarda Yeşilova ve Gündoğuspor takımlarının formasını giyiyordum. Futbolu bıraktıkları son dönemde Hüsnü ve Metin ile Ahmetbey Güvenspor’da beraber yanyana futbol oynadık. O günkü Güvenspor. Bu günkü bal ligi değil en az 3’üncü Türkiye Profesyonel liginde başarılı bir şekilde oynayacak kalitede bir takımdı. Hüsnü İkizler, Adalet takımından sonra Çorlu Gençlikspor’da süper maçlar oynadı.’ Burda söze ben giriyorum. ‘’Adalet’te Hüsnü’yü en iyi ben bilirim Kaptan MehmetTezel ile Hüsnü İkizler  arasında eğer benim gibi top  oynarsan sahanın yıldızı da ligin gol kralı da olursun’’. Hüsnü İkizler araya girdi. ‘Yok canım  önemli değil’ dedi, devam etti. ‘Lüleburgazspor’un kurulduğu yıl sezonu açtık hazırlık maçları oynadık. Orta sahada oynayacak değişmeyen bir futbolcu olduk. Fakat öğretmen olarak askere gitmek mecburiyetinde kaldık. Askeri takımlarda futbol oynadım. Terhis olarak Lüleburgaz’a geldiğimde Lüleburgazspor yerine Kırklarelispor transfer teklifinde bulundu. Onların ısrarlı isteklerine Lüleburgazspor’a ayıp olur düşüncesiyle evet demedim. Lüleburgazspor’da  gel demedi.’ Lüleburgazspor sana madem transfer teklifinde bulunmadı. Seni bilen arzu ile isteyen Kırklarelispor’a hiç tereddüt etmeden gidecektin. Lüleburgazspor’un kurulduğu 3. Türkiye Profesyonel ligine alındığı yılı ve de yapılan yanlışları en iyi bilen benim. Konuşmalar  anlatılan ve yaşanan hatıralar arasında.

Galatasaray da iyi oynarken defansının hatasından dolayı penaltı golü ile ilk devreyi 1-0  mağlup kapadı. İkinci devre beraberliği sağlayan Galatasaray yine defans futbolcusunun bariz hatası ile maçı da 2-1  kaybetti. DEVAMI VAR.   

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek