Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 05 Şubat 2019, Salı 09:17:23 tarihinde eklendi. 2416 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgazspor’un eski yıldızları - Metin Dikener

Lüleburgazspor’un eski yıldızları

 

 Lüleburgazspor’un profesyonel ligi genç takımlar arasında oynanan resmi lig maçlarında çok beğenilen istediği neticeyi alabilen bir genç takımımız vardı. O  futbolcuların çoğu daha sonra  Lüleburgazspor profesyonel  takım kadrosuna alındılar. Yine o futbolcular  giydikleri formanın hakkını vererek  başarıyı yakaladılar. Kendilerine verilen şansı çok iyi kullandılar.

Resimde bir antremandan evvel… bana göre sağımda Musa Gabralı, Metin Dikener solumda Adnan. Oturanlar Özkan Özbek, Tayfun Meriç ve Mehmet Şirin. 

O yıllarda Lüleburgazspor genel kaptanıyım. Gençlerin yeteneklerini sergilemesini Profesyonel takıma yükselmesini Lüleburgazspor formasını giymesini isteyen, seven ve destekleyen birisiyim. Daha sonra onlar Lüleburgazspor takımında çok başarılı bir şekilde futbol oynadılar. Seyircinin beğenisini kazandılar. İşte onlar ;

Musa Gabralı, Lüleburgazspor’da yıllarca çok başarılı bir şekilde futbol oynadı. Onun en büyük özelliği süratli ve de golcü olmasıydı.

Adnan, Profesyonel takıma alınacağı bir sırada futbolu bıraktı. İşini kurdu. Rahatsızlandı. Genç yaşta aramızdan ayrıldı.

Özkan Özbek, Topla adeta dans eden, tekniği mükemmel olan bir orta saha futbolcusuydu.

Tayfun Meriç, Lüleburgazspor’da futbol oynadığı en iyi zamanında  bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Ön libero oynayan hava topu hakimiyeti mükemmel olan bir futbolcumuz idi .

Mehmet Şirin, Defansın solunda oynayan  bugünün modern futbolunu uygulayan bir futbol  şekli vardı. Ben genç yaşta kaybettiğimiz Tayfun ve Adnan kardeşlerime Allahtan rahmetler diliyor. 

Yine çok sevdiğim Musa, Özkan ve Mehmet kardeşlerime  sağlıklı nice uzun yıllar temenni ediyorum.

Bir resimle  geçmiş yıllarda yaşanan bir anıyı dile getirdik. Peki  Lüleburgazspor alt yapısından kimler geldi kimler geçti olarıda bir hatırlatma yapmak istiyorum. İsa Gabralı Amatör Milli takım kaptanı idi. Ümit milli takımımızın formasını da giydi. Defansın müstesna bir futbolcusuydu. Süper ligte Bursaspor ve Rizespor’da oynadı. Mücellip Pehlivan Transferle gittiği Mersin İ .Y takımını süper lige taşıdı. Ligin gol kralı oldu. Transferin gözde futbolcusuydu. Cavit Çağlar bana talimat verdi. Ne yap Mücellip’i Bursaspor’lu yap dedi. Mücellip Bursaspor forması giydi.  Emrullah Emre Lüleburgazspor’un değişmeyen sağlam defans futbolcusu idi. Turgay Altay süper bir yetenek. Futbol onu çok sevdi. Her şey mükemmel idi. Fakat o futbolu sevmedi. Bir yıldız kaybolup gitti. Çetin Öten forvetin her yerinde oynayabilen gole giden  atmasını bilen bir futbolcu idi. Mehmet Çıtak  al sana bir yetenek daha. Genç yaşında genç takımdan alınarak 2. Türkiye Profesyonel liginde Lüleburgazspor formasını başarılı bir şekilde giydi. Hüseyin Kırcıoğlu defansın solunda oynayan, güven duyulan hücuma çıkan çabuk ve mücadeleyi seven bir futbol kimliği vardı. Abidin Yıldız bugünün aradığı 10 numara bir futbolcu idi. Her zaman giydiği formanın hakkını vererek oynadı. Hayrettin Berberoğlu yıllarca Lüleburgazspor kalesini korudu. Uçan kaleci lakabı ile anılıyordu. Oğuz Pehlivan ve Mehmet Ersin’de iyi kaleciler arasında idi. Oğuz tayini çıkarak Orduspor takımına gitti. Ama ne var ki bu futbolcuların hepsi pırlanta gibiydi. İşte sevgili sporseverler bir resim dedik. Yıllar öncesine gittik. Alt yapıdan gelen başarılı bir şekilde Lüleburgazspor formasını giyen bir çok futbolcu kardeşlerimi huzurlarınıza getirdik. Başka bir resimle  yine yaşanmış o güzel anılarla beraber olma dileği ile sevgiler saygılar.

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek