Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 08 Ocak 2019, Salı 09:34:38 tarihinde eklendi. 2205 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Süper Amatör Ligde ilk devre değerlendirmesi - Metin Dikener

Süper Amatör Ligde ilk devre değerlendirmesi

 

Lüleburgazspor oynadığı Kırklareli Bölgesi Süper Amatör kümesinde ilk devre maçlar sonunda puan cetvelinde üçüncü sırada idi. Alınan bu neticeler fevkalade başarıyı tabiiki göstermiyor. Ama bence Lüleburgazspor’un ikinci devre oynayacağı maçlar mutlaka izlenmeli. Nedeni mi? İkinci devre Lüleburgazspor en önemli ve de en kritik maçlarını iç sahada oynayacak. Lüleburgazspor taraftarlarının aldığı kötü tezahürata son verme kararı alkışlanmalı. Ve kesinlikle uygulanmalı. Lüleburgazspor’da gittiği deplasmanlarda aynı saygıyı duymalı. Futbolda zaten olması gereken aslında bu. Ligin lideri namağlup ünvanı ile Vizespor. Bana göre şu Vizespor her zaman iyi takım kurmalı ve de iyi neticeler almalı. Galiba bu görüş ve düşünceler bu sene gerçekleşti.  Vizespor’da iyi futbol oynayarak attığı gollerle ligin liderliğine yükseldi. 26 puanı ile  en yakın rakibi Kentspor’a 4, Lüleburgazspor’a 5, Babaeskispor’a da 6 puan fark yaparak şampiyonluk  yolunda büyük avantaj elde etti. Bence Kentspor’da bu seneki başarılarından dolayı tebrik edilmeli. Kentspor iç saha olarak oynadığı İstasyon  sahasında güçlü rakibi Lüleburgazspor’u 1-0  mağlup ederek ligi 22 puanla ikinci sırada bitirdi. Kentspor bu başarısını ikinci devre oynayacağı maçlarda da göstermeli. 21 Puanı ile üçüncü sırada bitiren Lüleburgazspor’un bazı maçlarını seyrettim.  Şu köşede maçların kritiğini yaparak görüş ve düşüncelerimi dile getirdim. Lüleburgazspor’u saha içindeki futbol mantalitesini beğendim. Tabii futbol yanlız  kalecinin iyi olmasından, defansın hata yapmamasından, iki kenar hücumu iyi kullanmasından ibaret değil. İngilizlerin  futboldaki  bir ata sözünde ‘’Bana iyi bir orta saha gösterin, ben de size süper bir takım göstereyim’’ der. Bu da bir takımın önemli olan topa basıp oyun kuran, hem oynayan hem de oynatan orta saha futbolcuları olduğunu net bir şekilde gösteriyor.

Süper Amatör ligi 20 puanı ile dördüncü sırada Babaeskispor’u görüyoruz. İnişli-çıkışlı maçlar oynayan, arzu ettiği neticeleri bir türlü alamayan Babaeskispor’un her şeye rahmen ligi de en az ikinci sırada bitirme gibi bir şansı var.

3 puanlık bir oyun sisteminde her şey bir anda değişebilir. Neticede ilk devrenin bir analizini yaptık. İkinci devre ile beraber takımlar oynayacağı maçlarda alacağı maç sonuçları ile kendi kaderlerini kendileri belirleyecek diyelim. Bölgemiz tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek