Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 27 Aralık 2018, Perşembe 09:33:21 tarihinde eklendi. 1957 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

YIL SONU MUHASEBESİ -

YIL SONU MUHASEBESİ

 

Barışın ve adaletin egemen olduğu ve vicdanlarımızın rahatsız edilmeyeceği bir yıl dileyerek başlamak istiyorum bu yılın son yazısına.

Gelenek böyle herhalde, yılın sonunda birçoğumuz senenin muhasebesini tutarız. Bu finansal muhasebe değildir.

Neler yaşadım, , neler öğrendim.

Nereleri gördüm, kimleri tanıdım, kimleri kaybettim.

Neler kattım hayatıma, yeni neler keşfettim.

Ne kadar büyüdüm, sağlığım nasıl.

Yaşamdan ne bekliyorum ya da yaşam bana ne verdi.

Başarılı mıyım? Yaşamak istediğim hayat bu mu?

Her yeni gelen yıl, içinde ümidi barındırarak gelir bizler için. Kime yeni yıl için dileklerini sorsanız hemen hemen herkesin dilekleri aynıdır. Sağlık, iş, para, aşk, mutluluk, huzur, sevgi…

 

Ne güzeldir bu dilekler, sevgi, umut, heyecan barındıran, gülümseten dilekler.

Dileklerinizden vazgeçmeyin ama bunu yeni yıldan beklemekten vazgeçin.

Olumlu ya da olumsuz yaşadıklarımız geride kaldı. Ne var ki 2018 yılında üzerinde yaşamakta olduğumuz topraklar ve onun idarecileri yüzünden yaşananlar geride bıraktığımız yılda hayatı birçoğumuza dar etti. Muhasebesini yaptığımız soruların neredeyse tamamını anlamsızlaştırdı. Yani geride bıraktığımız yıl damakta tat bırakmayan, sirkeleşmiş kötü bir şarap gibiydi, ertesi günün baş ağrısı da cabası.

 

İşsizlik, siyasi kavgalar, esaret korkusu, ekonominin sert şekilde dibe doğru çakılıyor olması, istikrar sözlerinin de artık kandırmaca olduğu gerçeğini gözümüze baya sokuyor, kör olsan duyarsın, hadi duymadın hissedersin bir şekilde.  Daha umutlu bir yıl dilemek için saf olmak gerekiyor ve keşke saf, deli, bir o kadar akılsız olsaydık. Dünyanın güneş etrafındaki tam turun tamamlıyor olması bize nasıl barışı getirecek ki, özgürlükleri, demokrasiyi, çağdaş olmayı, Böyle bir gücü yok ki yeni bir zaman diliminin. Biten bir yılın ve kayıplarımızın nedenini iyi değerlendiremezsek gelecekteki kazançlarımızdan olacağımızı da unutmamalıyız.

 

İçinizi yeterince daralttıysam 2019 için yalandan iyi şeyler diyebilirim. Dünyaya barış dileyelim. Açlıktan, soğuktan, savaşlardan çocuklar ölmesin diyelim. Kadının eziyete, tacize uğramadı sevgi dolu bir yıl dileyelim. Yastık altlarına paraların sığmadığı, çalışmak istemediğimiz işverene posta koyup yeni bir işi kolayca bulabildiğimiz, üzerimizde sadece yıldızların kaydığı, bombaların patlamadığı, yeşilin canına okunmadığı, tarihe, şehirciliğe gereken hassasiyetin gösterildiği, trafikte kornanın bile çalınmadığı kuralcı sürücülerin olduğu bir yıl dileyelim. Tüm öğrencilerin istediği üniversitede okuyabileceği bir yıl dileyelim. Necati Hocamdan yedek kalmayacağım bir yıl diliyorum. Öner Çavaş’ın kahvede hafta bir gün de olsa ücretsiz çay ikramı, Berberler Odası başkanı Yüksel Akın‘dan yılda bir bedava traş diliyorum. Lokantacılar Odası Başkanı Nihat Yaman’dan yok yok bir şey dileyemiyorum. Alacağım cevabı biliyorum. O da ben de kalsın.

Bütün umutlarınız ve hayallerinizin gerçek olması dileğiyle.  Sevgiyle kalın…

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek