33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 21 Aralık 2018, Cuma 09:36:31 tarihinde eklendi. 2489 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

FURKAN - Ahmet Bostancı

FURKAN

 

Furkan:  İyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, hakkı batıldan ayırt edebilme melekesine, özelliğine denir. Yüce kitabımız, Kur’an-ı Kerim’in isimlerinden bir tanesi de “Furkan”dır. Furkan aynı zamanda bir erkek ismidir.

Faruk: Hakkı- batıldan, doğruyu -yanlıştan, güzeli- çirkinden ayırt edebilen kişi demektir. Hz. Ömer’in diğer ismi de Faruk’tur. Yani; hak ile batılı fark eden, ayırt eden kişi demektir. Bu isim, Peygamber Efendimiz (as) tarafından kendisine verilmiştir. Gerçekten, Hz. Ömer(ra) Kur’an- Kerim ayetlerini dinledikten sonra, Kur’an’ın Hak kitap olduğunu fark etmiş, derin manasından etkilenmiş ve O’nun beşer sözü değil, Allah kelamı olduğuna kanaat getirmiş ve Müslüman olmuştur. Cenab-ı Allah Kur’an’da şöyle buyuruyor: “Ey iman edenler! Eğer Allah’a karşı gelmekten sakınırsanız; O, size Furkan ( iyiyi kötüden ayırt edecek bir anlayış) verir ve sizin kötülüklerinizi örter, sizi bağışlar. Allah, büyük lütuf sahibidir.” (Enfal:29)

Furkan;  yani hakkı batıldan, iyiyi, kötüden ayırt edebilme melekesi insana verilen en büyük nimet, en güzel melekedir. Bunun sayesinde insan doğru ile yanlışı hak ile batılı bir birinden ayırır. Bu meleke sayesinde insan hakikate ulaşır. Hz. Ömer misali kuvvetli bir imana sahip olur.

Bakara suresi,185. Ayette Cenab-ı Allah Kur’an-ı Kerim’in “Furkan”: yani, hakla batılı birbirinden ayıran kitap olduğunu şöyle bildirir. “Ramazan ayı, ki onda Kur’an, insanlara yol gösterici ve doğruyu yanlıştan ayırıcı belgeler olarak indirildi…”

Ne mutlu furkan olup hidayete erenlere!...

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek