Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 20 Aralık 2018, Perşembe 09:37:50 tarihinde eklendi. 2202 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kimin sayesinde oradasınız? -

Kimin sayesinde oradasınız?

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz Belediye Başkan Adayını belirlemek için yapılan üye bazında eğilim yoklaması sonucunda sandıktan açık ara farkla Dr. Murat Gerenli çıktı.

Yaşanan süreç demokrasi şöleni değil tam bir karnavaldı. Aday adayları, tanıtım gecesi projelerini sundular ve salondan el ele çıktılar. Kaybedenin olmadığı bu karnavalın sonunda Dr. Murat Gerenli CHP’nin Belediye Başkan adayı oldu. İlk kutlayan ve destek sözü verenlerde diğer adaylardı. Bu karnavalın Lüleburgaz’da yaşanmasında büyük katkısı olan CHP İlçe Başkanı Bülent Metin, ilçe teşkilatı ve emeği geçen herkes büyük bir alkışı hak etti.

Seçim kazanmaya odaklı aday belirlendi ve uzun dönemli stratejinin birinci ayağı tamamlandı.  Projeleri hazır, çalışkan, bilgili, toplumla iç içe, insanlara tepeden bakmayan, Adaletli, güler yüzlü, Mazlumun yanında, Doktor. Kazanması kesin gibi. 

Sıra ikinci ayakta, Başarı hikâyesi yazarak oyları artıracak belediyecilik yapmak. Bu da ancak Lüleburgaz’ın sorunlarını, ihtiyaçlarını, Lüleburgazlının taleplerini bilmek; Lüleburgaz’ı geliştirecek projeler ile olabilir, projeleri hayata geçirecek ekiple olabilir. İşte aday belirlenirken, sadece seçimi kazanacak aday üzerinden değil, asıl olarak seçimi kazandıktan sonra “ne yapacağı, nasıl yapacağı ve kimlerle yapacağı” üzerinde durmak gerek. Aksi takdirde, bırakın parti oylarının artırılmasını, bir sonraki seçim hezimetle kaybedilir.

Unutmayalım daha seçim kazanılmadı. Milliyetçi Hareket Partisi Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı olarak, kişiliği, vizyonu, Lüleburgazlı vatandaşların sevdiği bir isim Dr. Armağan Ayyıldız’ı belirledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) aday olarak Lüleburgaz’da bir doktor aday belirlerse ve seçimde de muhtemel bir ittifaka gidilirse 2 ye 1 maç zor geçer gibi geliyor. Doktor Aday çıkmadığı zaman bu işte Mahir, isminin başında Murat olan bir adayla da karşılaşabiliriz.

“Oyunuzu verirken parti mi, aday mı?” sorusuna seçmen yerel seçimler için  “Adaya göre oyumu belirlerim” cevabını veriyor. İnsanın tercihleri basit gerekçelere dayanmaz. Seçmen adeta damıtarak, çoklu etkilerden geçerek karar verir. Basite almayalım. Bizi bir oyla getiren bir oyla da götürebilir.

SÖZÜN ÖZÜ: Kimin sayesinde oradasınız?

Eğer Şu An Bu Yazıyı Okuyabiliyorsanız Öğretmenleriniz Sayesinde.

Eğer Şu An Bu Ülkede Türkiye Vatandaşı Olarak Özgürce Yaşıyorsanız Atatürk Sayesinde Unutmayınız… Sevgiyle kalın.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek