Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 07 Aralık 2018, Cuma 09:31:26 tarihinde eklendi. 2182 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÜSTÜNLÜK TAKVADADIR - Ahmet Bostancı

 ÜSTÜNLÜK TAKVADADIR

 

Bir kişinin ailesini, milletini, kavmini sevmesi kadar doğal bir şey yoktur. Ancak seçme, irade imkanı olmadığı bir konuda mensup olduğu ırkla böbürlenmesi veya övünmesi, kendini ayrıcalıklı görmesi son derece yanlıştır. Tüm insanlar Adem(as)in çocuklarıdır. Adem ise topraktan yaratılmıştır.

Hangi devirde, hangi anadan, hangi babadan doğacağımız, hangi millete mensup olacağımız Allah’ın takdiridir. İnanmak veya inanmamak kişinin kendi tercihidir.

Cenab-ı Allah Kur’an’- Kerim’de: “Ey insanlar! Şüphesiz sizi bir erkek ve dişiden yarattık. Tanışasınız diye sizi kavim ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız en takvalı olanınızdır. Allah her şeyi hakkıyla bilen ve her şeyden haberdar olandır.” (Hucurat:13)

Peygamber (as) efendimiz arap idi. O’na süikast düzenleyip, canına kast edenler de arap idi. Terör örgütü mensupları kürt olduklarını söylüyorlar ama, kürt halkına zulmediyorlar.           15 temmuzda darbe girişiminde bulunup, Türk askerini, polisini ve vatandaşını şehit edenler de Türk’tü… Asıl mesele aynı ırktan değil aynı inançtan olmaktır…

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek