Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu yazı 01 Aralık 2018, Cumartesi 09:52:05 tarihinde eklendi. 3075 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ulu Câmi İçin Burdur’dan Geldi Burdur’dan Koştu Geldi Ahmet Amca’nın Câmi Sevgisi Câmi Sevgisi Getirdi - Nuri Kahraman

Ulu Câmi İçin Burdur’dan Geldi  Burdur’dan Koştu Geldi  Ahmet Amca’nın Câmi Sevgisi  Câmi Sevgisi Getirdi

 

 

Bir vakit sonrası Ulu Câmi’de onu çıkışta görenler yabancı olduğunu anlayıp sordular. Adı Ahmet, soyadı Kutlu. 82 yaşında. Burdur Gölhisar ilçesi Çam Köyü’nden. Birlikte aşağı çay ocağına indiler. Sohbete koyuldular. Tanıştılar, kaynaştılar. Sorulduğunda, geliş sebebini şöyle açıkladı:

“Mevlid Kandili’nde TRT’de Ordu Ulu Câmi’den yapılan naklen yayını izledim. Çok hoşuma gitti. Ben gidip bu câmiyi görücem, orada namaz kılıcam dedim otobüse atlayıp geldim. Çok şükür emelime kavuştum. İnsanlar da beni çok güzel karşıladılar. Câmi, hakîkaten, güzel, hoş bir câmi. Allâh emeği geçenlerden, maddî-mânevî katkısı bulunanlardan râzı olsun. Ordu'nun insanları da sıcak kanlı, misâfirperver insanlar. Beni hemen aralarına aldılar, ilgilendiler, tanrı misâfiri deyip bağırlarına basyılar. Allâh hepsini de hayırlı muratlarına erdirsin. İşte böyle.

Bu yaşta yollara nasıl dayandın, yorulmadın mı sorusuna ise Ahmet Amca, 48 yıl kamyonculuk yaptıktan sonra işi oğluna devrettiğini, ülkede bir-kaç vilâyet hâriç gitmediği yer bulunmadığını, çok eskiden buralardan da geçip Artvin taraflarına yük götürdüğünü, sâhilin dolambaçlı yollarını iyi hatırladığını söyledikten sonra, kendisinin yolculuğa alışık, dolayısıyla gezmeyi sevdiğini belirtti.

İki gün Ordu’da kalan Ahmet Kutlu, Ulu Cami cemaatince misâfir edilip ağırlandıktan sonra memnun bir şekilde Ordululara selâmlar bırakarak yine otobüse binip şehrimizden ayrıldı.

 

Yazdır Paylaş
Diğer Nuri Kahraman Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek