HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 20 Kasım 2018, Salı 09:39:51 tarihinde eklendi. 2022 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

10 KASIM: Büyük Türk ATATÜRK - Metin Dikener

10 KASIM: Büyük Türk ATATÜRK

 

10 Kasım 2018 cumartesi günü. Büyük Türk ATATÜRK’ün ölümünün 80’inci Yılı. Türkiye’yi yokluk ve zorluk  içinde kurtaran, Türkiye’nin bağımsızlığını Cumhuriyet’i kurarak, ilan eden İlk Reisi Cumhurumuz  MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ü  sevgi, saygı minnet ve de şükranla anıyoruz.

Bu duygular içerisinde 10 kasım günü İstanbul caddesinden dükkanıma gelirken genç bay ve bayanların daire yaparak  dizildiklerini, ATATÜRK’e bağlılığını sevgi ve saygısını gösteren andımızı hep beraber tüm içtenlikleri içerisinde söylemeleri beni de çok duygulandırdı.

Türküm, Doğruyum, Çalışkanım…

Yasam, Küçüklerimi korumak, Büyüklerimi saymak…

Yurdumu, Milletimi özümden çok sevmektir…

Ülküm, yükselmek ileri gitmektir.

Ey Büyük ATATÜRK;

açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ne  Mutlu Türküm diyene! 

Bunları tek tek söyleyenleri, bay ve bayanları sevinerek ve de gurur duyarak canı  gönülden alkışladım. O sevgili gençlerin ATATÜRK’e  bağlılığını, Türküm diyerek gurur duyduklarını nasıl alkışlamam ki. Helal olsun. Tüm kalbimle hepsini teker teker tebrik edip, kutluyorum. Şimdi soruyorum. Peki kardeşim, o gençlere neden andımızı okudunuz diyen var mı? Yok.  Ama tebrik eden alkışlayan çok. Neden her konuda  olduğu gibi bu konuya da muhalefet yapıyorsunuz? İktidar’ı gereksiz yere tenkit ediyorsunuz. Biz bugünlere ATATÜRK  sevgisi ile geldik.  Küçüklerimizi sevdik. Büyüklerimize  saygı da kusur etmedik. Çok çalışarak başarılı olduk. Muhalefet  yapılan güzellikleri de dürüstçe söylemektir. Ne günlerden bugünlere geldiğimizi, sizi bilmem ama ben farkındayım. İsterseniz şöyle 40-50 sene öncesine gidin. Sonra yavaş yavaş bugünlere gelin. Nelerin nasıl değiştiğini görün,

Sevgi ve saygılarımla. Geçte olsa yazılması gereken bir yazı idi.

 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek