Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 13 Kasım 2018, Salı 09:37:47 tarihinde eklendi. 1360 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

LÜLEBURGAZSPOR-DEMİRKÖYSPOR - Metin Dikener

LÜLEBURGAZSPOR-DEMİRKÖYSPOR

 

Lüleburgazspor iç sahada oynadığı maçta rakibi Demirköyspor’a 1-0 mağlup oldu. Aslında Lüleburgazspor bu maçta mağlubiyeti hak edecek futbol oynamadı. Zira  maçın büyük bölümünde hücumda olan, gol kovalayan, topla oynayan Lüleburgazspr’du. Bir kontra atakta santraforlarının nefis vuruşu ile Demirköyspor   1-0  öne geçti. Lüleburgazspor’un sağdan Ergin, soldan Abdülkadir’in şahsi götürdükleri toplar netice vermedi. En önemli soru diğer hücuma çıkan futbolcular neredeydi? İlk devre böyle bitti. İkinci devre ile beraber rakibi karşısında tek kale futbol oynayan bir Lüleburgazspor vardı. Direkten dönen, kalecinin kurtardığı toplar, son vuruşlardaki beceriksizlik, hele hele kaleci ile karşı karşıya kalınan net gol pozisyonun kaçması. Son vuruş doğru yapılmadı. Hafif plase şutu Demirköyspor kalecisi nefis kurtardı. Lüleburgazspor’un tüm hatları ile çıktığı hücumlarda her iki kenarlardan ve de  defans futbolcularının 18 ceza sahası içerisine yaptığı  uzun atılan hava toplarından netice alınmadı. Bana göre bu futbol şekli yanlıştı. Doldur boşalt futbolunda ya senin hava toplarına çok hakim olan futbolcuların olacak veya hava topuna hakim olan  defansından bir hatta iki futbolcunu rakip defans son adamlarının üzerine göndereceksin. Peki bu yapıldı mı? Yapılmadı. Ortadan uzaktan veya yakından kaleye şut atıldı mı? Atılmadı. Bunlar yapılmayınca Demirköyspor‘un hava toplarına sahip olan defans ve kalecileri çok rahat bir maç oynadı. Lüleburgazspor’da  bir de gözle görülen, görüldüğü halde giderilmeyen,  defans futbolcularının takımla beraber çıkmaması, defansında kalması. Bu oyun şeklinde hatlar arasında büyük boşluklar oluşuyor. Hem takımın fizik gücünü hem de saha içi yardımlaşmayı önlüyor. Bunları neden yazıyorum. Lüleburgazspor hedefi olan iyi bir takım. Başlarında futbolu iyi bilen, takımına yön veren çok değerli hocaları var. Benim takım hakkında ne demek istediğimi değerlendirecek bilgiye de sahipler. Lig uzun bir maraton Lüleburgazspor’un bu kaybedilen maçı telafi edecek gücü var hülasa…

Lüleburgazspor çok üstün oynadığı ama gol yapamadığı  bir maçı kaybetti. Ben bu maçta Ergin’I, Abdülkadir’i,  Zekeriya’yı takıma daha faydalı olarak gördüm. Bunu böyle söylerken kaleci Caner ve defans futbolcularında hatasız oynadıklarını net bir şekilde söyleyebilirim.

OLAY HABER’de Beşiktaş Antalyaspor’a kaybettiği maçta yazdığım gibi bazen iyi futbol dahası tek kale oynayarakta  maç kaybediliyor. Lüleburgazspor’un maçıda kaybetmesi bundan farksız değildi. Bu da böyle biline diyor. İyi haftalar diliyorum.

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek