Lüleburgaz’da bayramlaşma LYSA’da yapıldı
İstanbul’dan dönüş yaptı, köyüne muhtar oldu
Bugün ve yarın 30 derece
Encümen ve komisyonlar belli oldu
Bu yazı 01 Kasım 2018, Perşembe 09:32:51 tarihinde eklendi. 1702 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgazspor – Evrenspor - Metin Dikener

Lüleburgazspor – Evrenspor

 

8 Kasım Stadında Lüleburgazspor ile Evrenspor’un oynadığı Kırklareli Bölgesi Süper Amatör Kümesi maçını izledim. Güzel bir havada ahhh… Bir de rüzgâr olmasa… Ama yine de maça gelen seyirci zevkli bir maç izledi. İki takımda formasını giydiğim takımlar. Bana göre birbirlerine eşitti. Evrenspor’da Yasin nefis vurdu. Caner gole geçit vermedi. Bir karambol, Ergin plaseledi. Bu Lüleburgazspor’un ilk golü idi. Yalnız ne var ki bu golü Ömer hatalı yedi. Topu tokatlayabilirdi. Maçın bundan sonraki dakikalarında Lüleburgazspor daha etkiliydi. Abdülkadir soldan, Ergin sağdan iyi toplar götürdü. Ergin kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu değerlendiremedi. Devre Lüleburgazspor’un hâkimiyeti altında 1-0 bitti.

İkinci devre rüzgâra karşı oynayan Lüleburgazspor, bu devre pek etkili değildi. Buna mukabil takımda bir iki değişiklik yapan ve oyuna hâkim olan takım Evrenspordu. Berkan sağ kanatta fevkaladeydi. Hem defans vazifesini yaptı, hem de çıktığı hücumlarda iyi ortalar yaptı. Ama ne var ki ortada Mustafa yalnızları oynadı. Bir de en önemlisi Lüleburgazspor defansı hatasız oynadı. Defansın en iyisi hava toplarına hâkim olan, stoper oynayan Yusuf’tu. Sahada gördüğüm, çok beğendiğim bir futbolcu. Lüleburgazspor defansının kademe anlayışı ile oynaması, birbirlerinin hatasını kapatması işte futbolun doğrusu ve güzelliği bu. Yine bu maçta gerek Lüleburgazspor’da Ferhat ile Volkan, gerekse Evrenspor’da Batuhan ve Ömer, orta sahada teknik futbolcular tamam da aslında takımları adına daha etkili olabilirlerdi. Bir de takımlarının çıktığı ani kontra ataklarda çok telaş yapmaları acele oynamaları doğru yere top atamamaları bu futbolcuların eksileri idi. Lüleburgazspor’da Caner, kendine güvenen iyi bir kaleci, sakat sakat oyuna devam etmesi bu da kenar yönetiminin meselesi. Lüleburgazspor’da Emrah çıkan kalecinin üzerinden topa iyi vuramadı. Aslında net gol pozisyonuydu. Maçın son bölümlerinde daha etkili olan takım Evrenspor’du. Onlarda son vuruşları doğru yapamadı. Bir kontra atakta Evrenspor’un defansının bariz hatasında Lüleburgazspor 2. golünü buldu. Bu gol maçın neticesi oldu. Birde Lüleburgazspor taraftarlarına dost takım Evrenspor’a birlik ve beraberlik sevgisi göstergesi de tebrik edilecek bir davranıştı.

Neticede takımlar hakkında genel kanı Lüleburgazspor takım halinde yardımlaşma içerisinde oynarken Evrenspor, daha ziyade ferdi futbolcu tercih etti. Buda o futbolcuların topla fazla oynamasından kaynaklandı. Bundan sonra oynayacağı maçlarda herk iki takımımıza da başarılar diliyorum.

 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek