Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 30 Ekim 2018, Salı 09:32:23 tarihinde eklendi. 699 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SULTAN VAHDEDDİN’İ ATÜTÜRKÇÜLER ÖVMELİ KARŞITLARI YERMELİDİR -

SULTAN VAHDEDDİN’İ ATÜTÜRKÇÜLER ÖVMELİ KARŞITLARI YERMELİDİR

 

Zaman zaman bana Atatürkçülük dersi vermeye çalışanlar oluyor. Keşke şu şehirde Atatürk’ü benden daha iyi bilen birileri olsa da önünde diz çöküp onu dinlesem ama öyle birisi yokki. 1970’li yıllarda “Hürgenç” diye bir gençlik teşkilatı vardı. Adalet Parti’nin gençlik kolları olarak çalışırlardı. O yıllarda sadece Atatürkçü gençlik olarak onlar tanınırdı. Solcular o zamanlar henüz Atatürkçülük maskelerini takmamışlar, erkekçe Leninzm’i ve Maoizm’i savunurlardı. Yani komünisttiler. Genellikle de CHP’de barınırlardı. Erbakan’ın Akıncıları vardı. Mehmet Alkan hocamız merhum Atatürkçülükle ilgili seminerler verirdi. Hatta bazen tümene bile çağrılırdı. Rahmetli bir gün benden Atatürk’le ilgili bir kitap istedi. Bende kendisine Doktor Rıza Nur’un “Hayat ve Hatıratım” adındaki kitabı vermiştim. Eğer Atatürk’le ilgili bilgi edinmek isterseniz ya Doktor Rıza Nur’un ya Kazım Karabekir’in “İstiklal Harbi’nin Esasları” kitabını ya da yine Karabekir’in “Paşaların kavgası ve paşaların hesaplaşması veya da Nutuk’a Cevaplar’ı” okuyacaksınız. Bu kitapları okumayanların kalkıp da bana Atatürk’ü anlatmaları cehalet şamatasından başka bir şey değildir. Mesela şimdi Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz. “Hepinizin CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN”. Rıza Nur hatırasında şöyle diyor “İstiklal Harbi bitmiş Lozan’a heyet göndereceğiz (R. Nur Lozan’da İsmet İnönü’nün başyardımcısıydı). Baktık ki iki otorite var 1- İstanbul’da padişah 2- Ankara’da meclis çekildim. Mecliste bir odaya padişahlığın kaldırılmasıyla ilgili” önerge yazmaya başladım. Yanıma gelip okuyanlar “bende ben de imzalayayım” diye sıraya girdi. Bu arada M. Kemal’de duymuş oda gelip imzaladı. Bakın M Kemal’in imzası otuzuncu sırada falandır. Padişahlığın kaldırılmasıyla ilgili fikir tamamen bana aittir…” Böyle diyor Rıza Nur. Peki, padişahlık kaldırılırsa arkadan ne gelir? CUMHURİYET.

Propagandalardan sıyrılıpta Atatürk’le ilgili gerekçeleri öğrenmek çok zordur. Hele Menderes ve arkadaşlarının CHP saldırılarından korumak için 1952’de çıkarttıkları “Atatürk’ü Koruma Kanunu” CHP’lilerin taktik değiştirip istismarına uğradı.

Gelelim başlığa Türkiye’de Atatürk istismarcılarının en çok yaptığı “Sultan Vahdettin” düşmanlığıdır.

Halbuki Atatürk’ü Anadolu’ya gönderen Sultan Vahdettin’dir. Fevzi Çakmak başkalarını önerdiği halde sultan ısrarla “bana Mustafa Kemal’i çağır” demiştir. Öyleyse Yılmaz Özdil’ler falan Vahdettin’e minnet duymalı değiller mi? Vahdeddin’e neden Mustafa Kemal diye Kadir Mısıroğulları kızmalıdır değil mi?  Ha şunu da şöyle söyleyeyim “İzmir’in dağları ve hoş gelişler ola” marşı da Azerbaycan’dan çalmadır. Edebiyatta en ayıp şey eser çalmaktır. Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek