Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 25 Ekim 2018, Perşembe 09:32:18 tarihinde eklendi. 1479 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tek çare; “Cumhuriyet” - Ertan Bayer

Tek çare; “Cumhuriyet”

 

Türkiye özellikle 1993-2001 yılları arasında seçilen kötü yöneticilerden kurtulma kararı aldı.  3 Kasım 2002 seçimlerinde eskilerden bir çok partiyi baraj altı bırakarak cezalandırdı. İktidara mevcut hükümeti getirdi.

 

Mevcut hükümet ilk iki dönem,  daha doğrusu 31 Aralık 2009 tarihine kadar Kemal Derviş’in yapmış olduğu ekonomik programı uygulayarak Türkiye’de geçici bir ekonomik rahatlık yaşattı.

 

2009 yılının sonunda  ise Kemal Derviş’in programı bitti hükümetin kendi programı başladı. 2011 yılının sonuna kadar Atatürk’ü bıraktığı fabrikaların satışı ele geçen canlı para ile ekonomik krizi sakladı. 12 Haziran 2011 seçimlerinde yeniden seçilince  artık yönetememeye başladı. İşte bu dönemden sonra da insanların hayatlarına da karışmaya başladı. Bu süre iktidarın Cumhuriyet’ten hızla koptuğu süreç idi.

 

2011-2012 ve 2013 yılının 12. ayına kadar Türkiye için kara günler yaşandı.  Mevcut iktidar 17 -25 Aralık 2013 operasyonlarından sonra terör örgütü ilan ettiği 11 yıllık gayri resmi iktidar ortağı ile birlikte eski Genel Kurmay Başkanı’nı  bile hapse atacak cesareti  gösterdi. Biz bunları daha sonra ki itiraflardan öğrendik.

 

Derken 2013’ten sonra hükümet yavaş yavaş siyasi İslam çizgisinden milliyetçi çizgiye kaymaya başladı. 19 Ekim 2009’da PKK’nın ayağına hakim –savcı gönderip sınırda affeden hükümet 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra HDP’yi bile terörist ilan etti. 15 Temmuz 2016 yılında yapılan HAİN DARBE GİRİŞİMİNDEN  sonra da Cumhuriyet’e bile sahip çıkmaya başladı.

 

İşte bu sürecin gidiş hattına bakarak yorum yapıyoruz. 2019 yılı mevcut iktidarın vatandaşla helalleşme ve ülkeyi 2002 yılında aldığı Cumhuriyetçi çizgiye sokmak için çalışmaların başlayacağı yıl olacak. Ancak mevcut iktidarı destekleyenler bunu biraz geç algıladığı için hala Cumhuriyet aleyhine çalışmalar yapmaya devam ediyorlar. Dönüşüm hızlı olduğu için takip etmekte ve kendilerini dönüştürmekte zorlanıyorlar.

 

Bu süreçten de anlaşılacağı gibi ülkemizin bu girdiği bunalımdan çıkmasının  çaresi Cumhuriyet’tir. Yani TEK ÇARE CUMHURİYET. Umarız mevcut iktidar 24 Haziran seçimlerinin akşamı Siyasal İslam’ı terk etmiştir. Aksi halde kaybeden onlar olacaktır.

 

Kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek