Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 23 Ekim 2018, Salı 09:33:36 tarihinde eklendi. 723 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TÜRK MİLLETİ İNÖNÜ’YÜ, İNÖNÜ DE TÜRK MİLLETİNİ HİÇ BİR ZAMAN SEVMEDİ -

TÜRK MİLLETİ İNÖNÜ’YÜ, İNÖNÜ DE TÜRK MİLLETİNİ HİÇ BİR ZAMAN SEVMEDİ

 

Ben yazı yazarken de konuşurken de kelimelerin en sivrisini kullanırım. Hani Mehmet Akif’imiz diyor ya “Dünyada en çok sevdiğim meslek, odun gibi de olsa hakikati söylemektir.” Ben de aynı yolda olmaya çalışıyorum. Söze bir fıkrayla girelim. Eski liderle ilgili fıkralar üretilirdi. İsmet İnönü’yle de ilgili şöyle bir fıkra anlatılır. Anadolu üzerinde yolculuk yaparken henüz küçük bir çocuk olan Erdal İnönü babasına rica eder “Babacığım bir on lira ver de uçaktan atayım da bir köylü bulsun sevinsin. Babası karşıda yolculardan Osman Bölükbaşı’yı göstererek “git Osman amcandan iste “ der. Küçük Erdal Bölükbaşı’ya gelir aynı şeyleri söyler Bölükbaşı “bak evladım eğer sen köylüleri sevindirmek istersen babanı at ki bütün Türk köylüsü sevinsin…” der. Bu fıkra adeta cuk diye oturmuştur.

Türk köylüsü İnönü’den o kadar nefret ederdi ki peki sebep nedir? Köylünün elindeki buğdayları gasp etmişti. Köylü aç kalmıştı da gasp ettiği buğdayların da bir kısmını Yunanistan’a yardım diye gönderdi. Bir kısmı da sağlıksız yerlerde çürüdü. Yunan halkı ölmedi de Türk halkı açlıktan veremden öldü. İsmet İnönü’yü övmeye çalışanların en çok kullandığı şey “sizi ikinci dünya harbine sokmadı. Aç bıraktı da babasız bırakmadı” Bende diyorum ki; harp sırasında Türkiye’de açlıktan ölenler savaşan ülkelerden daha fazladır. Savaşan ülkelere buğday ve malzeme satmak (hem de on katına yüz katına altunla) varken biz ya çürüttük ya da Yunan’a yardım ettik (gözümüzü oysun diye). Hem biz ikinci dünya harbine neden girmedik ki? ABD savaşa girdikten sonra yenileceği belli olmuştu. Almanya’nın yanında olan Ege adalarını ve Bulgaristan’ın Deliorman bölgesini neden işkal etmedik? “Benim bildiğim kadarıyla İsmet Paşa TÜRK TARİHİNİN EN KORKAK VE BECERİKSİZ İDARECİSİDİR”  keşke hiç olmasaydı. Onun yeryüzündeki en kıymetli varlığı altındaki koltuğudur. Türk milletinin onun nezdinde hiçbir değeri yoktur. Misal mi istiyorsunuz? İkinci dünya harbi sonunda Türkiye‘ye iltica eden iki yüz kadar Azeri Türkü’nü öldüreceği belli olduğu halde Ruslara teslim etmiştir. Ruslar da sınırın hemen ötesinde hepsini subaylarımızın gözleri önünde kurşuna dizdiler. İşte İsmet Paşa bu kadar onursuz bir kişiliktir. Ne zaman köyüme gitsem Midilli Adası’nı görür İsmet İnönü’ye lanet okurum. Merak edenler internete girip “İsmet Paşa neden Genel Kurmay Başkanlığından alındı” diye sorsunlar, anlarlar. Yılmaz Özdil yüz tane de kitap yazsa İsmet Paşa budur. Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek