Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 15 Ekim 2018, Pazartesi 09:36:27 tarihinde eklendi. 1234 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

- Metin Dikener

 

LÜLEBURGAZSPOR ve GENÇ FUTBOLCULAR

Sevgili sporsever genç yetenekli futbolcular. Ben de bir takıma transfer olabilirmiyim, futboldan nasibimi alabilirmiyim diye düşünceye girenler. Neden olmasın? O  gördüğünüz, bildiğiniz  dahası beğendiğiniz futbolcular zembille inmediler, onlar amatör kümelerde futbol oynayarak  kendi yeteneklerini sergileyerek şöhret oldular. Sizde ilk evvela kendinizi oynadığınız futbolla ispat etmek mecburiyetindesiniz. Gören beğenecek, şu geleceğin futbolcusu olabilir diyecek.

Bu konumuza giren bir iki örnek verelim. Aydın Çelik hepinizin bildiği sevdiği bir isim B. Karıştıranspor antrenörü. Lüleburgazspor’a  İstanbul Beykoz’dan transfer olarak geldi. Lüleburgazspor’da yeteneğini futbol bilgi ve tekniğini kullanarak iyi futbol oynadı. Başarılı futbolu çok beğeni aldı. Bir çok takımın dikkatini çekerek Boluspor’a transfer oldu. Şimdi daha önemlisi gittigin takımda da bu başarını devam ettirmek gibi bir mecburiyet var. Bu zorluğu başarırsan o formayı giyer,  takımda banko oynayan futbolcu olursun. Oynaya oynaya tecrübe de kazanırsın. Diğer takımlar tarafındanda izlendiğin için kendine güzel bir piyasa yaparsın. İşte Aydın Çelik Boluspor’da  fevkalade  futbol oynadı. Beşiktaş, Fenerbahçe ve bir çok takımın transfer listesine girdi. O transferde Beşiktaş’ı değilde Fenerbahçe’yi tercih etti. Fenerbahçe’de Brezilya milli takımının dünya çapındaki futbolcusu Didi takımın Teknik Direktörüydü. İki defa süper lig şampiyonluğu yaşadı. Rıdvan Dilmen benim Nazillispor’da futbol oynadığım yıllarda genç takımla antremanlara çıkan zayıf bir yapıda idi. Takım kaptanımız rahmetli Kemal Dirikan biz şampiyon olup,  2. Türkiye profesyonel ligine çıkınca o yeter dedi futbolu bıraktı. Orman fakültesi mezunu olan Kemal‘in ataması Muğla’ya çıkınça Muğlaspor yönetimi onu amatör takımın başına getirdi. O Nazilli’den Rıdvan’ı Muğla’ya götürdü. İlk evvela bölge, daha sonra da  bölgeler arası şampiyonu olan takımı, 4 takımın oynayacağı Türkiye amatör kümeler şampiyonası için Ankara’ya gitmeden önce beni aradı, sana iki futbolcu göndereceğim biri seninde bildiğin Rıdvan diğeri de Muğla’lı Sercan. Ama ne var ki onlar Lüleburgaz’a gelemeden Boluspor’lular tarafından Ankara’dan resmen kaçırıldılar. Rıdvan ve Sercan Boluspor daha sonra Sarıyer formasını beraber giydiler. Sonra da Fenerbahçe takımında oynadılar. A Milli oldular. Burada bir çok futbolcudan bahsedebilirim, O futbolcuların tamamı ya genç ya da amatör takımlarda futbol oynayarak bir yerlere geldiler. Amatör kümelerde oynayan genç futbolcular oynadığı takımda başarı göstermeden, kendisini futbolda ispat etmeden bir yerlere gelmesi mümkün değil. O halde  çok çalışın, antremanlarınızı hiç kaçırmayın. Formasını giydiğiniz takımın hocasından saha içinde ne gibi eksiğim var deyin, bunu mutlaka ögrenin. O eksiği de  ferdi olarak çalışarak giderin. 

Ben lüleburgazspor’un maçlarını izleyeceğim. Maçın kritiğini yapıp, takımın ve de ferdi olarak futbolcuların saha içinde yapmak istediklerini ve yapamadıklarını şu köşede dile getireceğim. Ben OLAY  HABER’de süper ligin kritiğini tam 10 senedir yapıyorum. Futbolda olduğu gibi eğer doğruları yazarsanız hem çok okunur, hem de beğeni kazanırsınız. Bunu da  gazeteniz HÜRFİKİR’de yıllarca spor yazarak,  tecrübe kazanarak elde ettiğimizi de söylemeden geçmek istemiyorum.

Bugünkü yazımı amatör kümelerde futbol oynayan, genç yetenekli futboldan ben de nasibimi almak istiyorum diyen gençlere örnek verme adına yazdığımı bilin.

Tüm sporsever okurlara ve genç futbolcu kardeşlerime iyi haftalar diliyorum.

 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek