Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu yazı 11 Ekim 2018, Perşembe 09:29:59 tarihinde eklendi. 1488 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ya kadınlar yönetseydi - Ertan Bayer

Ya kadınlar yönetseydi

 

Türk toplumu eskiden Anaerkil bir toplumdu. İslamiyeti kabul ettikten sonra da bunu sürdürdü.  Osmanlılar zamanında halifelik geldikten sonra İslam Dini Araplaşma olarak sanılınca geri gitmeye başladı. En sonunda da yıkıldı.

 

Ülkemizde de 2000’li yıllardan sonra İslam dinini şahsi çıkarlarına alet edenler dini yanlış yorumladı. İnsanları dinle daha kolay kandırmak için  kutsal kitabın bile Arapça okunması gerektiğini söylediler. Ancak aradan geçen bu süre içerisinde dindarlık artarken bununla birlikte ahlaksızlık ve suç oranları da zirve yaptı.  Kadınlar ve çocuklar ise iyice ezildi. Ortadoğu toplumu olduk.

 

Peki ülkemizi veya dünyayı kadınlar yönetseydi nasıl olurdu ? Lüleburgaz Belediyesi’nde kadın yöneticilerin ve memurların oranı arttıkça memnuniyet oranı da arttı. İşler daha vicdanlı çözülmeye başlandı. Vatandaşlar da kadın çalışanların yüzde 90’ından memnun kaldı.

 

İşte Lüleburgaz Belediyesi’nin düzenlediği Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında komşumuz Bulgaristan’ın Topolovgrad şehrinde bulunan Velko Kanev St. St. Metodi&Kiril Halk Eğitim Merkezi  Komedi Tiyatrosu yarın Lüleburgaz’a gelecek. Ekip Cumartesi günü Lüleburgaz Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde “Kadın Krallığı” isimli komedi oyununu sahneleyecek.

 

Ya kadınlar yönetseydi ? sorusunu merak edenler Cumartesi günü Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’ne gelerek bu güzel oyunu izleyip biraz daha hayal gücünü geliştirebilir ve güzel bir gece geçirebilir.

 

Kadın Krallığı’nda buluşmak üzere, kalın sağlıcakla….

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek